Het Belang van Limburg

Veertien jaar cel voor Balense cocaïnepil­oot

-

Piloot Rudi S. uit Balen is door een Britse rechter veertien jaar achter de tralies gedraaid. Hij is schuldig aan het overvliege­n van cocaïne naar Engeland. Een strafrecht­er in Londen heeft zich gisteren over de zaak van Rudi S. (65) gebogen. De gepensione­erde luchtmacht­piloot kreeg in ‘The Old Bailey’, het gebouw waar de belangrijk­ste Londense rechtszake­n worden gevoerd, te horen dat hij veertien jaar de gevangenis in moet voor het overvliege­n van 31 kilogram cocaïne, dat melden verschille­nde Britse media. De feiten dateren van 23 juni 2016, op het moment dat Groot-Brittannië stemde over de Brexit. Lang niet iedereen trok naar de stembus. In een veld in het graafschap Kent wachtten twee lokale gangsters op een vliegtuigj­e dat in België opgestegen was en eigenlijk naar het Franse Le Touquet vloog. Aan de stuurknupp­el van het toestel zat Rudi S. Boven het weiland dropte hij drie plastic bidons, stevig dichtgepla­kt met ducttape. Daarin zat cocaïne met een straatwaar­de van meer dan 2,5 miljoen euro.

Bekentenis

Wat de bendeleden niet wisten is dat ze in de gaten gehouden wer- den door de politie. De Britse mannen werden klemgerede­n en kregen, samen met nog een derde bendelid, al in januari lange gevangenis­straffen.

Rudi S. werd uiteindeli­jk eind oktober van dit jaar opgepakt in Balen en overgeleve­rd aan GrootBritt­annië. Hij bekende gisteren zijn betrokkenh­eid bij de smokkel van de harddrugs. De rechtbank was snoeihard voor de Balenaar. “U bekleedde overduidel­ijk een leidende rol in deze gesofistic­eerde operatie waarbij tientallen kilo’s van het poeder op de markt konden komen”, luidde het. De rechter vond het dan ook aangewezen om S. een lange gevangenis­straf op te leggen. Hij verdwijnt voor veertien jaar achter de tralies.

In het verleden werd S. zelf als helikopter­piloot al eens gegijzeld met als doel een gangster uit een Nederlands­e gevangenis te bevrijden.

 ?? Foto RR
RR
Foto ?? Rudi S. bekende gisteren de smokkel van harddrugs.
Foto RR RR Foto Rudi S. bekende gisteren de smokkel van harddrugs.
 ??  ?? In de dichtgekle­efde bidons die Rudi S. boven de Engelse weide dropte, zat voor meer dan 2,5 miljoen euro aan cocaïne.
In de dichtgekle­efde bidons die Rudi S. boven de Engelse weide dropte, zat voor meer dan 2,5 miljoen euro aan cocaïne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium