Het Belang van Limburg

Eerst ‘royal baby’, dan ‘royal wedding’

Harry en Meghan wachten tot na bevalling Kate

- Joost FREYS

Prins Harry en Meghan Markle beloven elkaar pas in mei eeuwige trouw in de St. George’s Chapel, op het domein van Windsor Castle. Dat heeft het koppel aangekondi­gd in een plechtige brief aan het Britse volk. Ze willen dat eerst alle aandacht gaat naar de geboorte van het derde kindje van prinses Kate en prins William, in april. precieze trouwdatum maken Harry en Meghan pas in de komende maanden bekend. Wel is al duidelijk dat Meghan, protestant­s van opvoeding, eerst nog gedoopt en gevormd zal worden volgens de traditie van de Anglicaans­e kerk. Pas dan kan het kerkelijk huwelijk plaatsvind­en.

Wat de plechtighe­id zelf betreft, kozen Harry en Meghan om diverse redenen voor de meer dan 500 jaar oude gotische St. George’s Chapel op het koninklijk domein Windsor Castle. Met plaats voor zo’n 800 genodigden is die ruim twee keer kleiner dan Westminste­r Abbey, waar Kate en William in 2011 huwden. Zo is het zeker voor de Queen en haar gemaal Philip, respectiev­elijk 91 en 96 jaar oud, aangenamer om de trouw van het jaar bij te wonen. “Bovendien heeft het koppel op het landgoed van Windsor Castle de voorbije zestien maanden vele gelukkige momenten beleefd”, aldus woordvoerd­er Jason Knauf. “Ze zijn in de wolken dat ze hun geluk daar mogen delen.” Nog volgens Knauf zijn Harry en Meghan vast van plan om “hun stempel” te drukken op het huwelijk. “Ze maken er een erezaak van dat de plechtighe­id perfect reflecteer­t wie ze als koppel zijn. De prins en miss Markle nemen duidelijk de leiding in de organisati­e van alle aspecten van hun huwelijk.”

5.000 agenten

Volgens de krant Daily Mail is de Britse politie alvast begonnen met de eerste voorbereid­ingen voor de beveiligin­g. Extra agenten worden opgevorder­d uit verschille­nde plaatsen in het land om in de straEen ten rond het domein te patrouille­ren. Meghan krijgt ook een bodyguard toegewezen uit een speciaal commando van de Metropolit­an Police voor de royals. Britse media verwachten dat in totaal zo’n 5.000 agenten worden opgetromme­ld voor het trouwfeest, net zoals bij het huwelijk van Kate en William. Die veiligheid­soperatie kostte de Britse belastingb­etaler destijds bijna 22,5 miljoen euro. Ook onze koninklijk­e familie wordt uitgenodig­d op de plechtighe­id. Het Paleis liet gistermidd­ag weten dat momenteel nog niet duidelijk is welke leden van het koningshui­s aanwezig zullen zijn.

 ?? FOTO'S ISO.PHN ?? Kate bevalt in april 2018 van haar derde kindje. Pas daarna volgt het huwelijk van Harry en Meghan.
FOTO'S ISO.PHN Kate bevalt in april 2018 van haar derde kindje. Pas daarna volgt het huwelijk van Harry en Meghan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium