Het Belang van Limburg

“Geen gebrek aan automatism­en”

Gelegenhei­dsdefensie gaat kopjeonder in eerste tien minuten

- Pieter VANLOMMEL

Net als in de vorige bekerwedst­rijd tegen OH Leuven kreeg Kenny Steppe het vertrouwen onder de lat. De doelman was gebrand om zich te tonen als concurrent van de onbetwiste nummer één, Lucas Pirard, maar moest zich na tien minuten al twee keer omdraaien. Al viel hem bij die tegendoelp­unten weinig te verwijten. “Toch is het extra zuur dat ik twee tegengoals slik in de weinige kansen die ik krijg”, zuchtte de keeper. Na exact elf minuten stond de eindstand al op het bord in de Versluys Arena. Eerst dook Gano gepast op tussen De Petter en Ayala om er 1-0 van te maken op voorzet van Bjelica. “Die bal belandde precies tussen ons in, waardoor we even niet wisten wat te doen”, baalde Ayala, die zijn eerste minuten sprokkelde in het shirt van STVV. “Ondanks die tegengoals ben ik toch tevreden met mijn debuut. Na een paar moeilijke eerste maanden voel ik mij helemaal ingeburger­d. Ik ben fysiek en mentaal klaar om veel wedstrijde­n te spelen.”

Niet scherp genoeg

Uitblinker Zivkovic zorgde na tien minuten al voor de 2-0 na een snedige counter die er kwam na een hoekschop voor STVV. De onuitgegev­en Truiense defensie leek even kaas met gaten, maar herpakte zich daarna. “Die tegengoals zijn niet te wijten aan een gebrek aan automatism­en”, meende Steppe. “We trainen immers al maanden samen. We waren simpelweg niet scherp genoeg. Nochtans waren we gewaarschu­wd voor de counters van Oostende en hun snelheid voorin. Jammer dat we dan toch de match met een achterstan­d beginnen, want in de 80 minuten erna waren we minstens de evenknie.”

STVV acteerde inderdaad beter na het dolle openingskw­artier. Vooral in de tweede helft was er meer slagkracht naar voor, maar een gebrek aan efficiënti­e brak de Kanaries zuur op. “De laatste pass ontbrak. Als we de aansluitin­gstreffer hadden gemaakt, had ik het nog wel willen zien”, aldus nog Ayala. Zijn doelman trad hem daarin bij: “Dan hadden we een andere wedstrijd gekregen”, besloot Steppe. “Spijtig, want we wilden ver geraken in deze bekercompe­titie. Nu zit er niets anders op dan vol te focussen op het weekend en de match in Moeskroen.”

 ??  ?? Steppe kreeg zijn kans in doel.
Steppe kreeg zijn kans in doel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium