Het Belang van Limburg

“Nog niks van Standard gehoord”

-

Drie keer werd Standard dit seizoen geconfront­eerd met de videoref (VAR). Telkens viel de beslissing in het nadeel van de Rouches. Scheidsrec­htersbaas Johan Verbist staat nog steeds achter de beslissing­en van de VAR en geeft te kennen dat hij voorlopig nog niet is gecontacte­erd door Standard om de dialoog aan te gaan. “Ik heb uit Luik niets vernomen, maar zou daar geen probleem mee hebben.”

1. Rood voor Sa

tegen STVV

Op de derde speeldag op STVV (1-0) werd Orlando Sa betrapt op natrappen. Scheidsrec­hter Boucaut had het niet opgemerkt, maar de videoref schoot hem te hulp. Na het bekijken van de beelden stuurde Boucaut de spits met rood van het veld. Geen discussie over mogelijk. Volgens Verbist was de fase “het voorbeeld hoe de VAR moet werken”.

2. Penalty wordt schwalbe en

tweede geel Pocognoli

Op de tiende speeldag klopte Standard Kortrijk met 3-1. In het duel floot Ref Luc Wouters een strafschop voor Standard na een vermeende tik van Attal op de hiel van Sébastien Pocognoli. Hij werd meteen in het oortje gefluister­d door de videoref dat hij zijn mening moest herzien. Wouters herbekeek de fase en keerde zijn beslissing om: geen penalty voor Standard, maar een tweede geel aan Pocognoli voor een schwalbe. Verbist: “Na het zien van de beelden blijkt Pocognoli over zijn eigen voeten gestruikel­d te zijn. Terecht geen strafschop.”

3. Mpoku veroorzaak­t penalty

Het minst duidelijke geval speelde zich afgelopen weekend af. Mpoku raakt Buffel en na tussenkoms­t van de videoref legt Visser de bal op de stip. Toch is de fase op zijn minst voor discussie vatbaar. Zo lijkt Mpoku vanuit bepaalde camerastan­dpunten Buffel buiten de zestien te tackelen en eerst de bal te raken. Onze videoref Serge Gumienny zei in onze maandagkra­nt al dat het penalty was en ook Verbist staat achter die beslissing. “Mpoku voert een te late tackle uit en raakt Buffel op het bovenbeen. Hij is op dat ogenblik net binnen het strafschop­gebied.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Na tussenkoms­t van de videoref legt Visser de bal op de stip. Mpoku kan zijn ogen niet geloven.
Foto PHOTO NEWS Na tussenkoms­t van de videoref legt Visser de bal op de stip. Mpoku kan zijn ogen niet geloven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium