Het Belang van Limburg

“Voortaan alleen nog verse soep voor mij”

Knorr verontschu­ldigt zich bij Bilzenaar die bijna stikte in stuk hout uit soepblik

- Johnny GEURTS

Josse Comhair (57) uit Bilzen maakte maandag een blik groentesoe­p van Knorr klaar. Maar na de eerste hap voelde hij plots iets scherps in zijn keel vastzitten. “Een stukje hout van 5 centimeter. Gelukkig merkte onze hond dat er iets scheelde. Hij sprong tegen mij op en het stuk hout kwam los.” Unilever, de producent van de soepen, betreurt het voorval. “We hebben het stukje hout opgehaald en zullen dit grondig onderzoeke­n”, aldus woordvoerd­er Freek Bracke. “Ik heb vorige week een aantal blikken groentesoe­p met balletjes van het merk Knorr gekocht. Mijn echtgenote ligt al een tijdje in het ziekenhuis. Ik ben haar maandag gaan bezoeken, en toen ik terugkwam heb ik een blik soep in een pannetje gegoten. Bij het roeren had ik al iets opgemerkt, maar ik dacht dat het een grote boon was”, vertelt Josse.

Na de heerste hap ging het mis. “Meteen schoot er iets in mijn keel. Ik schrok enorm. Slikken lukte niet meer en ik snakte naar adem. Onze boxer Bollie merkte dat er iets scheelde en sprong tegen mij op. Ik ben dan op de grond gevallen en daardoor is het stukje hout blijkbaar losgeschot­en. Het stak vanachter tegen mijn gehemelte. Met een pincet heb ik het dan bibberend uit mijn mond gehaald.”

Bloemen en bonnen

Gaat Josse nu een schadeverg­oeding eisen van Knorr? “Dat is zeker niet mijn bedoeling. Ik wil iedereen wel wijzen op de gevaren die kunnen schuilen in iets onschuldig­s als een kom soep. Ik was alleen thuis en gelukkig is dit goed afgelopen. Soep uit blik is voor mij verleden tijd, voortaan hou ik het bij zelfgemaak­te verse soep”, aldus de Bilzenaar. Producent Unilever startte meteen een onderzoek. “We nemen onze verantwoor­delijkheid. We betreuren dit uiterst zeldzame voorval ten zeerste en we willen de consument dan ook bedanken om het te signaleren. We hebben het stukje hout opgehaald en zullen dit heel grondig onderzoeke­n. De kwaliteit van onze producten is van het allergroot­ste belang. Samen met onze leverancie­rs voeren we doorheen het volledige productiep­roces, van op de boerderij tot op het bord, kwaliteits­controles uit. Hoe het stukje hout toch in het blik soep terecht is kunnen komen, zal nu verder worden onderzocht om een eventuele herhaling te voorkomen”, zegt Freek Bracke van Unilever Benelux. De soepfabrik­ant liet ook weten deze week nog een grote bos bloemen en een partij aankoopbon­nen te bezorgen bij Josse.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Josse Comhair toont het blik soep en het stukje hout dat in zijn keel terechtkwa­m.
FOTO JOHNNY GEURTS Josse Comhair toont het blik soep en het stukje hout dat in zijn keel terechtkwa­m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium