Het Belang van Limburg

“Waar ik opgroeide kenden we de Kerstman niet eens”

Beleeft turbulente feestdagen in ‘Bad Moms 2’

- Greet RAMAEKERS

Met een bescheiden budget van ‘amper’ 20 miljoen dollar verraste ‘Bad Moms’ in 2016 door maar liefst 180 miljoen dollar in het laatje te brengen. Eén jaar later is ook het het vervolg al ingeblikt. Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn zetten in ‘Bad Moms 2’ opnieuw de bloemetjes buiten, wanneer ze met de feestdagen onverwacht­s bezoek krijgen van hun ontspoorde moeders. De 34-jarige Kunis, die eind jaren 90 doorbrak met ‘That ‘70s Show’ en ‘Family Guy’, stort zich opnieuw in de rol van de ondergewaa­rdeerde en uitgeblust­e Amy Mitchell. Kerst is stilaan weer in het land, en dat is zeker niet anders in ‘Bad Moms 2’. Terwijl de drie moeders, vertolkt door Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn, hun best doen om de kerstdagen tot een goed einde te brengen, krijgen ze onverwacht­s bezoek van hun eigen moeders. Kunis’ personage Amy en haar autoritair­e moeder Ruth (Christine Baranski) vliegen elkaar voortduren­d in de haren. In het echte leven is de relatie tussen Mila Kunis en haar moeder gelukkig minder turbulent. “Het is een verschil van dag en nacht, love my mom!”, zegt de actrice. “Mijn moeder heeft me gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben. Werkelijk alle keuzes die ik ooit heb gemaakt zijn beïnvloed geweest door haar. Nochtans heb ik daar nooit echt bij stilgestaa­n, maar sinds ik zelf mama ben geworden, merk ik dat de appel helemaal niet ver van de boom valt. Eens je kinderen krijgt, kom je plots tot veel inzichten!” (lacht)

Je bent als joods meisje opgegroeid in Oekraïne, het land dat destijds deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Hoe werd Kerstmis daar gevierd?

IMila KUNIS

Actrice “Kerstmis was voor ons een uiterst religieuze feestdag, één waarop elke brave christen twaalf uur lang in de kerk plechtig op zijn stoeltje zat. Van een Kerstman of versierde dennenboom was helemaal geen sprake. Op nieuwjaars­dag zag je weleens een ‘winterboom’ opduiken, maar dat was het dan. Toen ik op zevenjarig­e leeftijd naar Californië verhuisde, ging er een totaal nieuwe wereld voor me open. Kerst was niet langer een viering van de geboorte van Christus, maar een commerciee­l Hallmark-festijn.” (lacht)

Hollywood is in de ban van de seksschand­alen. Ben jij zelf ooit lastig gevallen?

“Dat is me helaas al meermaals overkomen, al wist ik me gelukkig altijd te verweren. Telkens iemand een poging waagde, bulkte ik van het zelfvertro­uwen en voelde ik me even groot en sterk als Shaquille O’Neal, maar eens veilig in de auto, stortte ik als een kaartenhui­sje in elkaar en belde ik mijn echtgenoot al huilend op. Godzijdank ben ik omringd door een fantastisc­he entourage die me altijd beschermd heeft voor erger. Want als 15-jarige tieneractr­ice was ik nogal naïef, maar mijn managers lieten me nooit alleen naar een meeting gaan die plaatsvond in een hotelkamer.”

“Het is goed dat de schijnwerp­ers momenteel gericht staan op Hollywood, maar de mensen mogen zich niet gaan denken dat seksuele intimidati­e enkel plaatsvind­t in de entertainm­entindustr­ie.”

In Oekraïne is Kerstmis een dag waarop elke brave christen twaalf uur lang in de kerk zit, in de VS is het een commerciee­l Hallmark-festijn

Ten slotte, je echtgenoot Ashton Kutcher is van alle markten thuis en heeft een neusje om zaken te doen. Heb je al veel van hem opgestoken?

“Absoluut! Voor we elkaar leerden kennen was ik lang niet zo gericht op zakendoen. Bijvoorbee­ld, als ik een mooie balpen zag, kocht ik er twee om zeker te zijn dat ik altijd eentje op zak zou hebben. Zijn filosofie is echter: wel, als je die pen leuk vindt, investeer dan niet enkel in twee exemplaren, maar koop het hele bedrijf. (lacht) Door met een kritisch oog te kijken, heeft hij me geleerd om de markt te analyseren en mijn financiën slim te beheren. Nu koop ik niet enkel een favoriet product, maar beleg ik ook in het bedrijf erachter. Zo was ik onlangs stapelzot op een nieuwe sweater van GAP. En jawel hoor, ondertusse­n ben ik medeaandee­lhouder ervan!” (lacht)

‘Bad Moms 2’ speelt vanaf woensdag in de zalen.

X

 ?? FOTO'S RR ?? Mila Kunis (tweede van links) mag als een van de drie maffe moeders op de schoot van de Kerstman in ‘Bad Moms 2’.
FOTO'S RR Mila Kunis (tweede van links) mag als een van de drie maffe moeders op de schoot van de Kerstman in ‘Bad Moms 2’.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium