Het Belang van Limburg

“Ik zweer dat ik Michael Jackson écht heb gezien”

Sergio Quisquater herbeleeft ontmoeting met King of Pop in ‘Ge hadt erbij moeten zijn’

- Tom DE LEUR

Zet de namen van Michael Jackson en Sergio Quisquater in één zin en je krijgt een heel sterk verhaal. Sergio vertelt in ‘Ge hadt erbij moeten zijn’ hoe hij zijn vriend in een rolstoel zette en er zo in slaagde een ontmoeting met de King of Pop te versieren. “Ik kan het niet bewijzen, maar het is echt zo gebeurd.”

Sergio Midden jaren 90 bevindt het podiumbees­t Sergio Quisquater (52) zich in Disneyland Parijs voor een actie van Levenslijn van VTM. Sergio is er te gast met een aantal BV’s, maar ook met zijn goede vriend Guido. Die had ooit een zwaar auto-ongeluk gehad en droeg daar nog de gevolgen van. “Mensen dachten dat hij een hersenbloe­ding had”, vertelt Sergio. “Hij had een beetje dezelfde symptomen.”

Tijdens hun verblijf in het pretpark ving Sergio op dat de Amerikaans­e popster Michael Jackson in het Disney Hotel verbleef. Hij huurde een rolstoel voor zijn vriend Guido en sprak een lijfwacht van Jackson aan om een ontmoeting te regelen. Om de lijfwacht wat onder de druk te zetten, vertelde Sergio “dat zijn vriend maar drie maanden te leven had en doodgraag zijn grote idool wou ontmoeten”, wat ook gebeurde.

Geen foto’s

Is het verhaal waar of niet? Sergio kan het helaas niet bewijzen. “Er zijn geen foto’s van. In die tijd waren er geen smartphone­s en ik had geen fototoeste­l. Ik heb nog altijd geen smartphone, trouwens. Ik heb nog nooit een foto met een gsm genomen. Maar ik zweer je dat het echt is gebeurd. De ontmoeting duurde een paar minuten. Michael Jackson had volgens mij de hele etage afgehuurd, hij verbleef blijkbaar geruime tijd in het Disney Hotel. Hij droeg een mondmasker, was heel vriendelij­k, sprak met een heel zachte stem. Ik herinner me ook dat hij vrij grote handen had, uiteraard droeg hij witte handschoen­en. Hij sprak met Guido, van wie ik had gezegd dat hij nog maar drie maanden te leven had. Over zoiets mag je eigenlijk niet liegen, maar Guido speelde het spelletje helemaal mee, die zag er de humor wel van in.”

Sergio is dus een van die mensen die de hand van Michael Jackson heeft geschud, al relativeer­t hij dat: “Blinde adoratie voor dat soort figuren heb ik niet. Ik heb nog wel meer bekendhede­n ontmoet, hoor. Een foto met de Britse zanger Robert Palmer heb ik bijvoorbee­ld wel. Ik moest hem ooit vervangen tijdens camerarepe­tities in Parijs. Die foto met Palmer heb ik trouwens weggegeven aan een fan.”

‘Ge hadt erbij moeten zijn’, VTM, 20.35u

Michael Jackson sprak met mijn vriend Guido, van wie ik had gezegd dat hij nog maar drie maanden te leven had

X

 ??  ??
 ?? FOTO VTM ?? Dit keer laat Sergio (foto onder) zijn straf verhaal verfilmen. Hijzelf wordt vertolkt door Sven De Ridder, Stefaan Degand speelt zijn vriend Guido.
FOTO VTM Dit keer laat Sergio (foto onder) zijn straf verhaal verfilmen. Hijzelf wordt vertolkt door Sven De Ridder, Stefaan Degand speelt zijn vriend Guido.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium