Het Belang van Limburg

“Eigenlijk hadden we allebei geen tijd voor een relatie”

Luca Brecel stelt nieuwe liefde voor

- Marnik GEUKENS

Ze leerden mekaar in 2009 kennen in Duffel, waar Luca Brecel (22) deelnam aan het BK en EK snooker in de tennisclub, waar Gaelle Dept (24) dagelijks trainde. Brachten de eerste vlinders hen toen niet verder dan partijtjes dubbel aan de pool- en pingpongta­fel, dan is het acht jaar later wel prijs. “Onze eerste date vond plaats in Shanghai, vorige week gingen we op vakantie naar Dubai”, verklapt het kersverse koppel haar passie voor avontuur en reizen.

“Na vijf jaar was mijn relatie met Marie doodgebloe­d, het snooker slokt me helemaal op. De kalender is zo verschrikk­elijk druk en ik moet er zo veel focus instoppen, dat het moeilijk combineerb­aar is met een vaste relatie. Ik heb er op dit moment ook niet echt behoefte aan en denk dat ik nog een poos single zal blijven.”

Luca Brecel vertelde het amper twee maanden geleden in onze bijlage ‘Maestro’ in de aanloop naar de European Masters in Lommel. Waar met de blonde Gaelle Dept een oude bekende opdook. Op uitnodigin­g van Luca...

Gaelle: “Nochtans voelde ook ik me heel goed in mijn vel als single. Ik verbleef een jaar in het NoordFrans­e Lille voor mijn IT-job bij Umicore, momenteel reis ik af en toe naar China om er als SAPconsult­ant opleidinge­n te geven. Geen tijd voor een relatie, dus. Maar het is anders gelopen.”

Laten we beginnen bij het begin: jullie eerste ontmoeting dateert van 2009.

Luca: “Het BK en EK snooker werden in Duffel afgewerkt. Ik was amper 14 jaar en had net het EK U19 gewonnen. Tussen de wedstrijde­n door verdreven we de verveling met poolen en pingpongen in de cafetaria...”

Gaelle: “… van tennisclub De Pollepel, waar ik toen trainde. Ik had op mijn 16de een C15/2-klassement, tenniste graag met mijn vriendinne­n. We geraakten aan de praat en speelden enkele dubbeltjes. Nu ja, ik deed bij het poolen de opstoot en Luca speelde de tafel leeg. Voor de rest was hij vooral heel verlegen.”

Hielden jullie achteraf nog contact?

Gaelle: “Slechts heel sporadisch via facebook. Meer verder dan ‘hoe is het?’ ging dat niet.” Luca: “Tot Gaelle me vroeg wanneer ik nog eens in België speelde. Daarom liet ik een ticket klaar leggen in Lommel.”

Gaelle: “Vroegen ze me aan de inkom: ‘ben jij de nieuwe vriendin van Luca?’. (Bloost) Nee, dus. Maar het werd een heel tof weerzien, Luca bleek enorm veranderd. Het werd een heel fijn gesprek na zijn match.”

Ook qua uiterlijk is de metamorfos­e groot.

Gaelle: “Ik vind zijn tattoos heel mooi. Er was al vrij snel een klik, maar voor een eerste date was er gewoon geen tijd.”

Luca: “Tot bleek dat Gaelle voor haar job in Suzhou moest zijn, niet zo ver van Shanghai. Op het moment dat ik de moment de Shanghai Masters speelde. We hebben opnieuw afgesproke­n en daar is de vlam dus overgeslag­en.”

Jullie gingen vorige week op vakantie in Dubai.

Gaelle: “We houden beiden van reizen en zijn avontuurli­jk aangelegd. Luca houdt zelfs van shoppen. (Schatert) Waar vind je nog zo’n man.”

Luca: “We hebben samen een helikopter­vlucht gemaakt en de 148ste verdieping van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, bezocht. Op een dag dat ik me een beetje ziek voelde en wilde uitslapen, trok Gaelle er alleen op uit. Ze is erg zelfstandi­g en dat bevalt me enorm. Helemaal niet posh, zoals ze in Engeland zeggen. Geen chi-chi-madame.”

Je oogt enorm ontspannen, zullen de vlinders je ook helpen aan de snookertaf­el?

Luca: “Het is belangrijk dat je je goed in je vel voelt. Ik was na enkele hectische maanden echt toe aan rust. Zo’n vakantie is de best mogelijke training, ik voel me weer fris. Ik nam ook massages voor mijn schouder en ben klaar voor het UK Championsh­ip.”

Ga je mee naar York, Gaelle?

Gaelle: “Als Luca de kwartfinal­es haalt, zal ik er zijn. Ik ben ook al meegeweest naar het Champion of Champions in Coventry, mijn vakantieda­gen zijn bijna op.”

Hebben jullie het al plannen om te gaan samenwonen?

Luca: “We doen het rustig aan, hebben het allebei erg druk. Ik ben wel al een poos op zoek naar een eigen appartemen­t;” Gaelle: “Ik woon al alleen in Berchem. We zien wel hoe het loopt.”

Ook letterlijk.

Luca: “In maart lopen we samen de 10 kilometer van Antwerpen.” Gaelle: “Ik sport graag, speel volleybal in derde provincial­e bij Sint-Kathelijne-Waver. Aanvankeli­jk wilden we samen aan de Spartacus Run deelnemen. Maar dat is net te gevaarlijk.”

 ??  ??
 ?? FOTO ‘S DICK DEMEY/HBVL ?? Samen in de helikopter in Dubai.
FOTO ‘S DICK DEMEY/HBVL Samen in de helikopter in Dubai.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium