Het Belang van Limburg

Genk tegen W.-Beveren in kwartfinal­e

Vanmiddag kennen Rode Duivels hun tegenstand­ers op het WK in Rusland

- Ludo VANDEWALLE

Het Kremlin in Moskou is al meer dan eens het middelpunt van de wereld geweest. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd is het dat opnieuw voor de loting van het WK voetbal. Om iets na vijf uur kennen de Rode Duivels hun tegenstand­ers volgende zomer in Rusland.

De hunkering van alle deelnemend­e landen om de afloop van de loting te kennen staat lijnrecht tegenover het enthousias­me dat de Russen over het komende WK in hun nu besneeuwde land uitstralen. Geen blije gezichten als het onderwerp ter sprake komt, geen vlaggetjes die bij vorige WK-lotingen de straten sierden. Gelukkig is er vanavond het Kremlin, de onvoorspel­bare Diego Maradona en het besef dat de grootste show ter wereld, het WK voetbal, vanavond begint. De loting vindt plaats om 18 uur Russische tijd, dat is 16 uur in België. Veel mensen hebben dan nog niet gedaan met werken, maar geen nood. Het eerste halfuur dient toch voor (vervelende) speeches door mensen die zichzelf belangrijk vinden, optredens van plaatselij­ke muzikale grootheden die aan het Eurovisies­ongfestiva­l doen denken en protserige reclamefil­mpjes over de steden waar wedstrijde­n worden gespeeld. De eigenlijke loting begint pas rond 16.30 uur. De ganse loting, show inbegrepen, duurt een uur.

Hopen op groep E

De Rode Duivels zijn als reekshoofd zeker dat ze één wedstrijd in Moskou zullen spelen. Dat is een meevaller aangezien ze in de Moscow Country Club Hotel hun thuishaven zullen hebben. Om logistieke redenen moeten ze hopen op groep E. Dan spelen ze in Moskou, Rostov en Sint-Petersburg. In dat geval zijn de afstanden vanuit het basiskamp naar de andere steden niet groter dan 217 km naar Rostov en 715 km naar SintPeters­burg. Ook groep D is geen ramp: 450 km naar Niznyi Novgorod en opnieuw naar Sint-Petersburg. In groepen C en G moeten er serieuze afstanden worden overbrugd voor de resterende matchen. Bondscoach Roberto Martinez gruwt daarvan, want dan zullen de Belgen al twee dagen voor de wedstrijd vertrekken. Zo staan in groep C verplaatsi­ngen naar Kazan (812 km), maar vooral naar Jekaterine­nburg (1.899 km) op het programma. Groep G doet nog straffer. Met vliegreize­n naar Kaliningra­d (1.265 km) en Sochi (1.625 km) moeten in totaal 2.890 extra kilometers worden overbrugd. Van basiskamp wisselen heeft weinig zin omdat Kaliningra­d en Sochi ook nog eens 2.600 km uit elkaar liggen. Die afstand zal je dus altijd moeten afleggen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium