Het Belang van Limburg

Zoutzuurpr­oces hervat pas in april

-

Het proces in Bristol, waar Berlinah Wallace terechtsta­at na een zoutzuuraa­nval op Achelaar Mark Van Dongen, zal pas in april volgend jaar hervatten. Vorige week werd de zaak stopgezet omwille van een juridische onduidelij­kheid. De volksjury, zes mannen en zes vrouwen, werd bijgevolg van hun taak ontlast. Het proces zal volgend jaar volledig opnieuw gedaan worden, vanaf het begin. Waarom precies, is niet duidelijk. Berlinah Wallace stond er terecht voor moord, nadat ze in de nacht van 23 september 2015 haar ex Mark Van Dongen aanviel met zoutzuur. Voor Kees, de vader van Mark die in Neerpelt woont, is het uitstel een flinke streep door de rekening. “De voorbije weken waren emotioneel bijzonder zwaar, en uiteindeli­jk lijkt het allemaal voor niets geweest. Ook financieel is het voor mij heel moeilijk om de verplaatsi­ngen en het verblijf in Bristol te blijven bekostigen.”

X- Facebookac­tie wil Toto in De Tijdloze

Geen harde gitaren, geen memorabele drumsolo, maar wel een oorwurm die iedereen kan meezingen. Het 35 jaar oude ‘Africa’ van Toto stond nog nooit in De Tijdloze van Studio Brussel, en daar moet dringend veranderin­g in komen, zeggen zestien vrienden uit

Lokeren en

Gent. Ze lanceerden een oproep om het nummer in de eindejaars­lijst te stemmen. “‘Africa’ stond nog nooit in de lijst, en dat moet veranderen. Of het gaat lukken? We zijn goed bezig”, zegt initiatief­nemer Lander Merckpoel. Touroperat­or Neckerman heeft er zelfs al een beloning aan gekoppeld: “Wie Africa op één zet, maakt kans op een trip naar Afrika.” Of het allemaal voldoende is, zal zondag 31 december duidelijk worden. Stemmen kan nog tot vanavond.

Argentinië zoekt niet meer naar overlevend­en vermiste duikboot

De Argentijns­e marine heeft de 44 bemannings­leden van de duikboot die al vijftien dagen vermist is in de Atlantisch­e Oceaan doodverkla­ard. De zoektocht naar overlevend­en wordt stopgezet, aldus een woordvoerd­er donderdaga­vond. De ARA San Juan was onderweg van Ushuaia naar een basis in Mar del Plata. In de San Jorgegolf, 430 km van de Argentijns­e kust, werd voor het werd voor het laatst iets van de bemanning gehoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium