Het Belang van Limburg

Recordfile met twee doden door winterprik

-

Complete chaos, twee dodelijke slachtoffe­rs, gewonden en urenlang aanschuive­n in meer dan 450 kilometer file. De eerste echte winterprik heeft gisteren in grote delen van het land pure ellende op de weg veroorzaak­t. Onze provincie bleef gespaard. De eerste winterprik met aanhoudend­e regen en smeltende sneeuw heeft gisteren van ’s middags tot laat in de avond op de snelwegen rond Antwerpen, Brussel en Gent tot enorme files file geleid. Er gebeurden ook een aantal ongevallen, het zwaarste rond 18.30u op de E17 in Sint-Niklaas, richting Gent. Een vrachtwage­nchauffeur reed achteraan op een file in, die eerder al was veroorzaak­t door het barre sneeuw- en regenweer. De chauffeur knalde met hoge snelheid op een bestelwage­n, die geplet raakte tussen twee vrachtwage­ns. Zowel de Poolse truckchauf­feur als de bestuurder van de bestelwage­n overleefde­n de klap niet. Eén andere persoon raakte ernstig gewond. Door het ongeval was de snelweg volledig versperd, wat opnieuw voor een urenlange file zorgde.

Het was het trieste hoogtepunt van een compleet chaotische dag op veel Belgische wegen. De eerste winterprik heeft pure ellende gezaaid op de baan. Op het drukste moment van de avond stond er meer dan 450 kilometer file, een record voor 2017.

Aanvriezen­de mist

Verwacht wordt dat het winterweer vanmorgen op veel plaatsen opnieuw voor problemen op de weg zal zorgen. Na middernach­t neemt de kans op winterse buien af, maar kunnen zich wel plaatselij­ke mistbanken vormen. Ook deze mistbanken kunnen aanvriezen en de wegen glad maken Tot minstens 10 uur geldt nog code geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium