Het Belang van Limburg

“Veel gestolen, maar we kunnen niets bewijzen”

Onbekende doolt rond in basisschoo­l Stippe Stap

- Chris NELIS

De politie heeft dinsdag een twintiger opgepakt die ronddoolde in de burelen en klassen van basisschoo­l Stippe Stap in de Halmstraat in Hoevenzave­l. Daar werd de afgelopen weken geld uit portefeuil­les en handtassen van leerkracht­en gestolen. Bij de verdachte zijn geen gestolen spullen aangetroff­en en ook een huiszoekin­g leverde niets op. De man werd vrijgelate­n, maar mag de school niet meer binnen. Directrice Giusy Polimeni is erg aangedaan. “We worden al enkele weken geconfront­eerd met diefstalle­n”, zegt ze. “Telkens werd er geld gestolen uit portefeuil­les of handtassen van leerkracht­en die op dat moment even niet in de klas waren. We zijn een heel open school. We gaan er ook altijd vanuit dat vreemden zich eerst even komen aanmelden bij mij. Mijn kantoor ligt dicht bij de ingang. Dat er af en toe volwassene­n die niets met onze school te maken hebben zich in de nabijheid van de school bevinden, is niet abnormaal. We liggen vlak naast de school voor volwassene­nonderwijs.”

Zowel leerkracht­en als de directrice konden meermaals vaststelle­n dat dezelfde onbekende man in het schoolgebo­uw rondliep. Polimeni: “Als hij betrapt werd in een klas op de eerste verdieping, kregen we te horen dat hij op zoek was naar de uitgang. Dat lijkt me toch wel erg vreemd. Hij is ook al in de leraarskam­er betrapt. Maar we konden alleen zijn aanwezighe­id vaststelle­n. We hebben ook op beelden kunnen vastleggen dat die man op een bepaald moment binnenkwam en dertig minuten later weer naar buiten wandelde. In die tijd waren enkele deuren van klaslokale­n opengebrok­en en was er weer geld gestolen. Maar we kunnen niet bewijzen dat hij het was. De politie is hiervoor al verschille­nde keren langsgewee­st, maar ze kunnen niets doen zolang er geen bewijzen zijn.”

Polimeni wijst erop dat de gebeur- tenissen verregaand­e gevolgen hebben voor de school. “We waren letterlijk en figuurlijk een open school”, zegt de directrice. “Jammer genoeg gaan we dat niet kunnen blijven. We zijn verplicht extra bewakingsc­amera’s te hangen en onze deuren te sluiten. We hebben inmiddels ook vernomen dat de verdachte hier in de school familie heeft. Ook daar zitten we erg verveeld mee.”

Dinsdag werd de verdachte, nadat hij weer in het schoolgebo­uw werd betrapt, opgepakt door de politie. Een huiszoekin­g leverde niets op. De man werd later op de dag weer vrijgelate­n. Hij kreeg wel mee dat hij zich niet meer in de omgeving van de school mag laten zien.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De politie heeft de man dinsdag in de school opgepakt maar moest hem uit gebrek aan bewijzen weer laten gaan.
FOTO CHRIS NELIS De politie heeft de man dinsdag in de school opgepakt maar moest hem uit gebrek aan bewijzen weer laten gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium