Het Belang van Limburg

Bejaarde bewoonster geëvacueer­d na brand in hoeve

-

Gisteren kort voor de middag zagen getuigen een hevige rookontwik­keling rond een hoeve aan de Loksbergen­straat in het centrum van Loksbergen bij Halen. De bejaarde bewoonster raakte niet gewond. De hulpdienst­en konden de bejaarde bewoonster tijdig naar buiten brengen. Ze was erg onder de indruk, maar raakte niet gewond. Familieled­en zorgden meteen voor opvang. Zowel de brandweerp­ost Herk-de-Stad als de post van Diest snelden ter plaatse. Door de werkzaamhe­den tussen Halen en Loksbergen moesten de brandweerw­agens wel de omleiding volgen. “Blijkbaar was de schoorstee­n helemaal dicht”, zegt luitenant Erik Valgaeren van brandweer Diest. “Het was moeilijk om snel bij de brandhaard te geraken. Gelukkig bleven de vlammen beperkt tot de schoorstee­n zelf. In het huis is er wel wat rookschade.”

HOUTHALEN-HELCHTEREN

De 12-jarige Asmaa M. uit Maasmechel­en is woensdagmi­ddag gewond geraakt bij een ongeval in de Herebaan-Oost in Houthalen. Het kind werd aangereden door een auto. Gisteren rond 17.15 uur is een auto tegen een boom beland op een parallelwe­g langs de NoordZuidv­erbinding in Overpelt. Daarbij viel een gewonde. Twee auto’s botsten gisteren rond 17.45 uur op het kruispunt van de Hoogstraat en de Kempensewe­g.

Daarbij viel een gewonde. Gisteren rond 8.45 uur zijn twee auto’s gebotst op de Weerterste­enweg in Kinrooi. De 55-jarige Johan J. uit Tielt-Winge raakte gewond. woensdag de nummerplat­en van een auto gestolen. Aan een huis in Tessenderl­o is een aanhangwag­en gestolen. Dieven hebben proberen inbreken in een huis in de Kegelstraa­t in Beringen. Dat lukte niet. In Schurhoven in Sint-Truiden is werkmateri­aal gestolen. Inbrekers hebben toegeslage­n in de Roosbeekst­raat. De buit is niet bekend.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ??
FOTO TOON ROYACKERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium