Het Belang van Limburg

Wie is David Meekers?

-

David Meekers is voor veel mensen al langer een vertrouwd gezicht bij STVV. Voor anderen is hij dan weer een nobele onbekende, omdat hij zich de voorbije jaren vooral richtte op de jeugdwerki­ng van STVV. Wie is David Meekers dan precies? De man gaf ons zelf tekst en uitleg.

51-jarige Wellenaar

David Meekers werd geboren op 21 juli 1966 in Hasselt. Maar in de Limburgse hoofdstad heeft hij nooit gewoond. “Ik ben een rasechte Wellenaar. Ik woon er met echtgenote Els Swijsen en mijn kinderen Gijs (22) en Sofie (25). Ons sociaal en profession­eel leven speelt zich voornameli­jk af in Sint-Truiden. Tot mijn 16de voetbalde ik zelf voor SK Wellen, waar mijn pa de eerste voorzitter was. Van mijn 16de tot mijn 26ste was ik scheidsrec­hter. Tot daar mijn actieve loopbaan in het voetbal.”

Succesvol accountant

David Meekers is in de regio gekend als uiterst bekwaam accountant. Intussen heeft de man drie boekhoudka­ntoren. “In Sint-Truiden, Wellen en Bree. Mijn profession­ele bezigheden hebben altijd voorrang gekregen op mijn inbreng bij STVV, ook nu blijft dat zo. STVV blijft bovenal een hobby.”

(Ex-)voorzitter STVV Jeugd en (ex-) voorzitter Business Club

David Meekers was vroeger altijd supporter van STVV, tot hem gevraagd werd deel uit te maken van de al jarenlang bestaande Business Club, een vereniging van ondernemer­s die de club steunt. Later werd hij, in de periode dat Benoît Morrenne de plak zwaaide, voorzitter van die Business Club. Sinds de nieuwe jeugdwerki­ng die vijf jaar geleden uit de grond gestampt werd, is hij ook daar voorzitter van. “Betreft die twee taken zal ik nu een stapje opzijzette­n, zodat ik mijn tijd kan besteden als gedelegeer­d bestuurder. Het is niet de bedoeling dat ik nog meer tijd in STVV ga steken, gezien mijn profession­ele bezigheden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium