Het Belang van Limburg

“Druk om te presteren is groot”

Hans Vanwijn op bezoek in de Alverberg

- Johnny PEETERS

Naast het debuut van coachesduo Pascal Angilis en Jeroen Bijnens kijken de supporters van Hubo Limburg United vanavond ook uit naar de terugkeer van Hans Vanwijn. De Beringenaa­r maakte deze zomer de overstap van de Limburgers naar de Antwerpena­ren en werkte zich al snel op tot één van de sterkhoude­rs van de Giants. Afgelopen week presteerde hij ook sterk bij de Belgian Lions.

Je bent de beste rebounder van de reeks (8,1/match) en staat tweede in het klassement van het indexcijfe­r. Een sterke entree bij de Giants.

Vanwijn: “In mijn eerste gesprek met coach Roel Moors heeft hij beloofd dat ik hier vertrouwen ging krijgen. Dat is ook gebleken en daardoor lever ik goede prestaties. Ik concentree­r mij vooral op rebounds en assists. Met de voorrondes van de Champions League en de poules van de Europe Cup spelen we veel matchen. Mentaal en fysiek is dit vermoeiend, maar ik vind het plezant. We staan nu voor een belangrijk­e week. Met winst tegen Groningen plaatsen we ons voor de tweede ronde van de Europe Cup en enkele dagen later spelen we voor de beker. De druk om te presteren is groot. Met Telenet als nieuwe sponsor wordt van ons verwacht dat we Europees doorstoten en ook bovenaan meedraaien in de competitie. Een nederlaag zoals in Luik mag dus niet meer gebeuren.”

In de zomer ging je trainen in Amerika.

“Dankzij mijn agent heb ik één maand in Washington kunnen trainen. Dat is mij goed bevallen. De perfecte manier om tijdens het offseason met behulp van krachttrai­ningen fysiek sterker te worden. De voorbije jaren had ik ook wel de kans om naar daar te gaan, maar ik ging toen telkens mee met de nationale ploeg.”

Met die nationale ploeg gaf je vorige week zowel tegen Frankrijk als Rusland een voorsprong uit handen. Twee keer startte je in basis.

“We hadden meer verdiend. Vooral tegen Frankrijk hadden we het niet mogen weggeven. We hebben in beide wedstrijde­n geen 40 minuten op hetzelfde niveau gespeeld. Bij ons ontbraken misschien enkele geblesseer­den, maar ook zij waren niet volledig. Met nog vier wedstrijde­n te spelen hebben we zeker nog een kans om verder te gaan naar de volgende ronde.”

Wat denk je over het seizoen van Limburg United?

“Ik heb ze enkel op video bezig gezien. Ze zullen zeker gemotiveer­d zijn want een ploeg waar net een coachwisse­l is doorgevoer­d, is altijd gevaarlijk. Ik vond het jammer voor Ronnie McCollum want ik heb een goede band met hem. Maar dat is nu eenmaal het lot van een coach. Met Limburg United speelden we met een beperkt budget drie heel sterke seizoenen. Ze zijn een echte subtopper geworden en hoopten op de derde plaats. De nederlagen waren nochtans maar nipt, maar als op dit niveau de zeges achterblij­ven is de coach het eerste slachtoffe­r. Zelf heb ik niet veel contact meer met de club. Enkel met Yannick Desiron spreek ik soms af in Antwerpen, maar met hem ben ik ook al jaren goed bevriend.”

XVANAVOND

ZATERDAG 02-12-17

ZONDAG 03-12-17

 ?? FOTO BELGA ?? Hans Vanwijn.
FOTO BELGA Hans Vanwijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium