Het Belang van Limburg

“Los Leones blijft mijn club”

Fernandez-Guillen is T1 Lummen én manager Noorderwij­k

- Jo TREKELS

De liefde bracht Roberto Fernandez-Guillen in het Antwerpse Oevel. De Lummenaar woont er, met vrouw Sara en zoontjes Thiago en Cruz, en houdt er garage. Sinds dit seizoen is hij ook sportief manager bij de nabijgeleg­en en altijd ambitieuze eersteklas­ser Real Noorderwij­k. Of hij dan stopte bij tweedeklas­ser Lummen? Roberto combineert lustig de twee. Echt gepland was dat allemaal niet, “maar je weet hoe dat gaat”, haalt de 37-jarige Limburger de schouders op. “Marc Vervoort, voorzitter van Noorderwij­k, woont hier in de straat. Ik zie hem bijna dagelijks. Hij kon een helpende hand gebruiken. Eerst hield ik de boot af, maar mijn liefde voor het spelletje was te sterk.” Vroeger speelde Roberto zelf. Drie kruisbandl­etsels dwongen hem op zijn 27ste te stoppen. “In 2011 richtte ik dan Los Leones Lummen op. We promoveerd­en ieder jaar, van vierde provincial­e tot in tweede nationale. In ons tweede jaar in tweede mikken we op de top drie. Waarom niet? Ik vind dat we technisch de sterkste ploeg van de reeks hebben. Maar daarom niet de beste... Beverlo

Nope,

traint en dat zie je. Het scoort 60 procent van zijn goals uit stilstaand­e fases. Wij geen enkele.” Eerlijk van Roberto, die naast oprichter en voorzitter ook T1 is bij Lummen. “Ik ben een motivator”, beseft hij. “Ik beslis, maar op tactisch vlak laat ik me graag bijstaan door bestuursli­d Yves Walczak en ervaren spelers als Fabrizio Coppola, Mustafa Hüyük of Tarek Akouz.” Die laatste was eerst aangeduid als coach maar is terug fit na zijn achillespe­esblessure. “Nu ben ik het weer. Als ik er niet ben, coacht mijn broer Ramon.” ‘Er niet zijn’ overkomt hem trouwens zelden. “Dit seizoen heb ik voor het eerst twee wedstrijde­n gemist”, vertelt hij. “Tegen Zutendaal zat ik op een bruiloft in Spanje, tegen Meeuwen was ik bij Noorderwij­k.”

Evident is het niet, twee clubs combineren, maar hij heeft een mooi evenwicht gevonden. “Bij Noorderwij­k woon ik de trainingen en vergaderin­gen bij, onderhoud ik de contacten met de bond en sluit ik samen met de TD nieuwe spelers aan. Ik voer ook mee de onderhande­lingen en bracht onder andere Ilias Kaddouri, Behcet Bahci en Ali Bouri aan. ’s Vrijdags ben ik er normaal niet. Dan ga ik naar Los Leones, dat blijft toch mijn club.”

Over de verdere toekomst spreekt Roberto zich niet uit - blijft dit houdbaar? Daarvoor zijn er te veel onbekenden in het spel. Zo is Lummen één van de vele tweedeklas­sers die geen flauw benul heeft hoe het komend seizoen de verplichte U15 en U17 in lijn zou moeten brengen. En in Noorderwij­k beweegt altijd wel wat, deze week werd coach Kurt Gessner nog vervangen door Yves Heremans. “We zien wel”, besluit Roberto. “Voorlopig amuseer ik me, ondanks de drukke agenda. Met dank aan mijn vrouw die me deze uitlaatkle­p gunt.”

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium