Het Belang van Limburg

Vruchtbare algemene vergaderin­g KBDB Limburg

-

Woensdag hield de KBDB Limburg haar algemene vergaderin­g. Een belangrijk­e mijlpaal voor het afscheidne­mende bestuur. De voorstelle­n voor het provinciaa­l sportregle­ment werden op tafel gebracht, net als de vluchtkale­nders. We geven de voornaamst­e vergaderpu­nten mee. Een consensus was er voor de verschille­nde vluchtkale­nders: West, Zuid-Oost en ‘Midden + Oost’. Men werkt nog in opgaande reeksen. Reims wordt vervangen door Dizy (oude) en Trélou (jaarse). Chevrainvi­lliers werd niet vervangen door Sens. Sourdun wordt een provincial­e lossing. Opportuun zou een provincial­e uitslag zijn, met behoud van de (inter-)gewestelij­ke uitslagen. Zo kan Limburg haar kansen binnen de nationale kampioensc­happen vergroten. Het voorstel om ‘late ringen’ bij de jonge duiven af te schaffen werd afgevoerd. Belangrijk is dat de hoofdwedst­rijd ‘jonge duiven’ is en dat er dan pas in de late reeks gedubbeld mag worden. De vraag over het samenvoege­n van de jonge en oude vanaf het eerste of derde weekend september wordt nationaal voorgelegd.

Op de fondvlucht­en –uitgezonde­rd Pau en Barcelona- zijn jaarduiven toegestaan, zij vliegen in de reeks van de oude duiven. Geen controlegu­mmi meer voor de grote hafovlucht­en (Bourges, Argenton, Châteaurou­x). Portduiven moeten op alle vluchten worden aangenomen. Voor midweekvlu­chten, voor- en najaarsvlu­chten, feestdag- en kermisvluc­hten beslist de inrichter of er portduiven worden aangenomen. Noodkoppel­ingen moeten binnen de week ongedaan worden. Er mag slechts één keer mee gespeeld worden.

Het officiële seizoen start al op 10 maart. Onze HBvL-Orléansvlu­cht komt thuis op 21 juli, de KOTK-Sézanne op 28 juli.

 ?? FOTO DAKI ?? Vlnr: Wim Kempeneers (ondervoorz­itter Limburg, zal zetelen in nationaal sportcomit­é), Gino Houbrechts (voorzitter Limburg, zal zetelen in de nationale vergaderin­g) en Karel Pottel (secretaris Limburg).
FOTO DAKI Vlnr: Wim Kempeneers (ondervoorz­itter Limburg, zal zetelen in nationaal sportcomit­é), Gino Houbrechts (voorzitter Limburg, zal zetelen in de nationale vergaderin­g) en Karel Pottel (secretaris Limburg).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium