Het Belang van Limburg

Drie jaar cel voor ‘vervangopa’ na verkrachti­ng minderjari­ge

-

De Hasseltse strafrecht­er heeft gisteren een 66-jarige Hasselaar veroordeel­d tot drie jaar cel voor de verkrachti­ng van een 15-jarig meisje. Op zijn proces zei de aangehoude­n man zich niets meer van de feiten te herinneren. “Ik had een black-out en was zo zat als een varken. Het enige wat ik nog weet, is dat ik wakker werd op het politiebur­eau”. De betichte had het meisje, dat een goede vriendin van zijn kleindocht­er was en hem als een vervangopa beschouwde, opgepikt met de wagen. In plaats van het slachtoffe­r naar haar thuis te brengen, nam hij haar mee naar zijn appartemen­t. Hij duwde het meisje op het bed en vergreep zich aan haar. Het slachtoffe­r wist te ontkomen en vluchtte naar de buren.

De politie kon de man in zijn appartemen­t oppakken. “U heeft dit meisje compleet vernietigd. U was wel degelijk heel goed bij uw hoofd en legt tegenstrij­dige verklaring­en af. Knap ook dat u ladderzat probleemlo­os met de wagen kunt rijden”, aldus de procureur.

Onder meer op basis van aangetroff­en DNA-sporen van de dader bij het slachtoffe­r is zijn schuld bewezen. De veroordeel­de komt in aanmerking voor een jaar cel met uitstel als hij zich laat behandelen voor zijn alcoholpro­bleem en zijn seksueel grensovers­chrijdende gedrag. Daarnaast is de zestiger voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en draait hij op voor de proceskost­en van 1.375 euro. Aan het slachtoffe­r en haar familie is hij een voorlopig bedrag van 5.054 euro verschuldi­gd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium