Het Belang van Limburg

YOERI “Mijn lief Julie leren kennen tijdens de opnames”

Voor Limburgers Jan en Yoeri kan ‘The Voice Van Vlaanderen’ al niet meer stuk

- Nele COUNE

En toen waren ze nog met zestien. Na twee liveshows is het aantal finalisten van ‘The Voice Van Vlaanderen’ gehalveerd en vanavond moeten er weer vier talenten naar huis, eentje per team. In het team van Bart Peeters wordt het dus spannend voor de twee resterende Limburgers Jan Hulsmans (53) en Yoeri Mellaerts (34) die het moeten opnemen tegen crooner Sebastiaan (20) en rocker Dries (29). “Ik denk dat het moeilijk gaat worden, want Bart heeft een heel sterk team”, zegt Jan uit Zonhoven. “Ik probeer mij geen zorgen te maken. Het enige wat je kan doen is goed zingen en je eigen verhaal brengen”, vult Truienaar Yoeri aan. Omdat elk team vanavond van vier naar drie kandidaten gaat, zal de stemming iets anders verlopen dan de vorige weken. Na de optredens van een team zal de coach meteen één kandidaat veiligstel­len, vervolgens mag het publiek zijn stem uitbrengen, waarna de coach moet kiezen uit de laatste twee artiesten. Zowel Jan als Yoeri werden de vorige

keer tot hun eigen verbazing door het publiek veilig gestemd. “Het was waarschijn­lijk wel te zien tijdens de uitzending, maar ik was echt verbaasd dat ik het hoogste aantal stemmen gekregen had”, herinnert Jan zich. “Maar op zich is dat wel fantastisc­h, want je zingt natuurlijk voor het publiek. Nadat Bart voor Sebastiaan gekozen had, dacht ik dat ik het wel kon schudden. Want wie van mijn leeftijdsg­enoten gaat zijn gsm nemen, of sterker nog, de app installere­n, om voor mij te stemmen?” “Je weet nooit hoe er gestemd gaat worden”, aldus Yoeri. “Ik denk dat Bart op dat moment kijkt wie er voor hem uitspringt en de keuze van het publiek is niet te voorspelle­n. Je kan natuurlijk reclame maken door te gaan rondrijden met karretjes vol posters, maar dat haalt volgens mij niets uit. Net zomin als het aantal volgers op sociale media. Er hebben al kandidaten met duizenden volgers ‘The Voice’ moeten verlaten. Ik blijf erbij dat er gestemd zal worden voor diegene die de mensen het meest raakt. Dus het enige wat je kan doen, is goed zingen en je eigen verhaal brengen. Dat ga ik dan ook proberen.”

Zenuwen

Het verhaal dat Jan vanavond zal brengen, is er eentje dat oorspron- kelijk door Annie Lennox verteld werd. “De nummers die ik tot nu toe gezongen heb, heb ik steeds zelf aan Bart voorgestel­d en ‘Here Comes The Rain Again’ van Annie Lennox stond ook op mijn lijstje. Ik heb het wel een ander jasje aangetrokk­en.”

Ook Yoeri mag een van zijn favoriete nummers zingen: ‘Hurt’ van Nine Inch Nails. “Ik heb daar vroeger vaak naar geluisterd toen ik het wat moeilijker had. Het is ook het enige nummer dat ik op gitaar kan spelen. Niet dat ik mij daaraan ga wagen tijdens de liveshow. Dat zou mij alleen maar nog meer zenuwen bezorgen”, lacht Yoeri.

Jan, die intussen toch al wat optredens op de teller heeft staan, kan beamen dat zo’n liveshow toch iets doet met een mens. “Zo’n show geeft een extra dimensie. Iedereen zegt dat je van het moment moet genieten, maar dat wedstrijde­lement blijft toch spelen. Je weet dat je beoordeeld gaat worden en dat geeft extra druk. Als je ergens gaat optreden, heb je ook altijd een paar nummers om erin te komen. Maar nu moet het er echt van seconde 1 tot 150 boenk opzitten.”

Muts

Wat beide heren opmerken, is dat ze populair zijn bij alle leeftijden en opvallend genoeg ook bij de allerklein­ste kijkertjes van ‘The Voice’. “Dat vind ik toch heel frappant. Ik had niet verwacht dat kinderen mij graag zouden horen met mijn Beatlesmuz­iek. Maar op muziek staat geen leeftijd zeker?”, lacht Jan. Ook Yoeri mocht al met heel wat kinderen op de foto. Dat hij zo herkend wordt op straat, heeft hij misschien wel aan zijn kenmerkend­e muts te danken. “Het is niet zo dat ik een fetisj voor mutsen heb hoor”, lacht de militair uit Wilderen. “Voor het leger moet mijn haar steeds kortgescho­ren zijn, dus draag ik bij kouder weer vaak een muts. Toen ik naar mijn Blind Audition ging, had ik toevallig die zwarte beanie aan en die van de styling stelde voor om hem aan te houden. Ze vond het wel bij mij passen en intussen is het wel een soort geluksbren­ger geworden. Maar als ze mij op het podium zouden vragen om mijn muts af te zetten, doe ik dat zonder problemen.”

Optredens en liefde

Nu de teams van ‘The Voice’ meer en meer worden uitgedund, zou het avontuur binnenkort afgelopen kunnen zijn voor de Limburgers. “Ik vrees dat het vanavond wel eens de laatste keer zou kunnen zijn op het podium in Lint. Ik ben blij en trots dat ik de laatste zestien heb gehaald, maar ik zou toch graag nog doorgaan. Ik heb ondertusse­n ook al enkele verzoeken gekregen voor optredens, waaronder op Zonhoven Trapt Door volgend jaar. Dus dat is wel heel fijn. Een van mijn doelen met deze deelname was om wat extra optredens te versieren en dat is dus al gelukt. We zullen wel zien hoe het verderloop­t. Ik ga alvast proberen om er zo hard mogelijk, en liefst ook nog zo lang mogelijk, van te genieten”, besluit de Zonhovenaa­r.

Extra optredens zijn mooi meegenomen, maar Yoeri houdt nog iets veel mooier over aan ‘The Voice’: een nieuwe vriendin. “Ik heb Julie leren kennen tijdens de opnames. Zij is een goede vriendin van Astrid die in het team van Koen Wauters zat en kwam mee als supporter. Onze voorrondes werden na elkaar opgenomen en zo heb ik haar voor het eerst ontmoet. Tijdens een activiteit van ‘The Voice’ waarop vrienden en familie uitgenodig­d waren, zijn we dan aan de praat geraakt. We hebben allebei twee kinderen en die klik was er meteen. Intussen zijn we negen maanden samen”, zegt hij gelukkig.

X‘The Voice Van Vlaanderen’, VTM, 20.35 uur

 ?? FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN ?? Twee Limburgers resteren nog in ‘The Voice’: Jan Hulsmans (53, links) uit Zonhoven en Yoeri Mellaerts (34, rechts) uit Sint-Truiden.
FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN Twee Limburgers resteren nog in ‘The Voice’: Jan Hulsmans (53, links) uit Zonhoven en Yoeri Mellaerts (34, rechts) uit Sint-Truiden.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium