Het Belang van Limburg

“Als het moet, gebruik ik de harde hand”

- Gunter SCHOOFS

STVV en Jonas De Roeck konden in november niet winnen, de Truiense coach maakte op die manier kennis met de keerzijde van de medaille. “Maar ook in Lyra en Berchem beleefde ik een mindere periode. Het is belangrijk om snel weer resultaten te halen. Ik blijf er rustig onder”, beweert De Roeck.

… een maand zonder zege?

“Ik ben 2,5 jaar trainer. Bij Lyra heb ik onderaan gebengeld en ook bij Berchem kende ik ondanks het behalen van de titel een mindere periode. Ik word er niet zenuwachti­g van en heb nog altijd een goede nachtrust. Pas als ik wedstrijde­n zou zien waarin we geen schijn van kans maken, zou ik me zorgen maken. Dat is niet het geval. Het hangt af van details. Die moeten we weer in ons voordeel laten kantelen.”

…morrende supporters?

“Ik lees geen sociale media. Ik heb op het hoogste niveau gevoetbald en weet hoe het werkt. Alles hangt af van de resultaten. Ik was even nuchter toen het in mijn eerste maanden wél allemaal meezat en ik op handen gedragen werd. Supporters hebben alle recht om hun mening te uiten, punt.”

… akkefietje­s

met spelers?

De Sart en Bezus reageerden al geprikkeld na een wissel, Kitsiou was al eens pisnijdig om een niet-selectie. Hoe houdt De Roeck zijn groep onder controle nu de zeges uitblijven? “In een mindere periode merk je hoe sterk je groep echt is. Natuurlijk sprak ik met Bezus nadat hij zijn onvrede uitte. Wanneer het nodig is, zal ik de harde hand gebruiken. Maar niet te snel. Ik houd rekening met het karakter van een speler. Bezus is een stille jongen in de kleedkamer, maar al even emotioneel als hij echt met voetbal bezig is. De harde hand gebruiken, werkt meestal niet zo lang. Dus zoek ik naar andere manieren om zaken op te lossen. Binnenskam­ers weliswaar. Als het écht moet, zal ik wel hard optreden.”

…kritiek op wissels?

We fronsten de voorbije weken een paar keer de wenkbrauwe­n bij de wissels die De Roeck doorvoerde. Net als de trouwe aanhang. “Voor elke wissel ga ik weloverwog­en tewerk en kijk ik naar het beschikbar­e materiaal op de bank. Ik houd altijd vast aan het idee dat ik voor ogen heb. Er mag kritiek zijn op de vervanging­en die ik doe. In het begin werd ik net geroemd omwille van mijn gouden wissels. Nu lukt het even niet en dan gaan de reacties de andere kant uit. Zo gaat dat nu eenmaal in voetbal.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium