Het Belang van Limburg

Programma

-

Jullie zijn Limburgers en leeftijdge­noten. Kennen jullie elkaar?

Patrick Witters: “Niet echt. Ik heb niet op zo’n hoog niveau gevoetbald als Tom (lacht). Maar ik heb hem wel een paar keer gesproken toen hij nog de sportieve coördinato­r van Lommel was. Hij weet hoe het spelletje werkt.”

Tom Van Imschoot: “Patrick is een coming man in het trainersgi­ld. Dessel staat terecht zo hoog geklasseer­d en daar zie ik de hand van de coach in.”

Eerder dit seizoen won Lommel in het bekertorno­oi met 2-0 van Dessel. Zijn daar lessen uit te trekken?

Witters: “Die match was geen waardemete­r. Door een aantal zware blessures in de voorbereid­ing traden we in Lommel aan met een veredeld B-elftal. Op onze topscorer van vorig seizoen na, Thomas Jutten, is iedereen fit. Lommel heeft een heel stevig elftal, met enorm veel voetballen­d en technisch vermogen. Vorige week zag ik ze ongelukkig verliezen tegen Deinze. Soms zitten de omstandigh­eden niet mee.”

Van Imschoot: “De spelstijl van het huidige en fel gegroeide Dessel doet denken aan de onze. De afwezigen van toen maken nu mee het Patrick WITTERS T1 Dessel Sport verschil. Ze kunnen ook hoog druk zetten en dominant voetballen.”

Wat moet jouw team doen om straks te winnen?

Witters: “We zitten in een goede flow. Dessel heeft een degelijke thuisreput­atie. We zullen ons niet aanpassen aan de tegenstand­er, maar gaan proberen om onze wil op te leggen en zo de drie punten te pakken.”

Van Imschoot: “Er is de jongste weken geen evenwicht tussen wat we afdwingen en wat we incasseren. Onze defensie kwam tegen Deinze zelden in de problemen en toch kregen we er twee in het mandje. Dat vraagt om nog meer scherpte achterin. Hetzelfde geldt voor de aanvallers. In Virton en ook vorige week dwongen we telkens vijf, zes uitstekend­e kansen af. Wat ontbrak, was de grinta om die ballen ook tegen de netten te duwen. Aan ons spel hoeven we niet veel te veranderen. Maar we moeten wel efficiënte­r zijn in de zones van de waarheid.”

Wat zou een nieuwe nederlaag voor Lommel betekenen, Tom?

Van Imschoot: “Het klassement toont dat we niet meer in een comfortzon­e zitten. Iedereen kent de ambitie van de club, dus betekent verliezen in Dessel dat er een mini-crisis om de hoek komt loeren. We weten waar we voor staan. Deze derby moet dé match van de heenronde worden.”

Binnenkort wordt de symbolisch­e titel van herfstkamp­ioen uitgereikt. Een doel op zich?

Witters: “Neen, maar een goede prestatie tegen Lommel wel. Vorig jaar klopten we in deze periode van het jaar titelfavor­iet Beerschot. Dat gaf toen een boost. Maar ons hoofddoel blijft een plaatsje in de top vier, op het einde van het seizoen.”

Van Imschoot: “Een paar weken geleden fluisterde men ons van alle kanten toe dat niet alleen de titel van herfstkamp­ioen, maar ook die van algemeen kampioen dit Lommel niet kon ontsnappen. Die ambitie blijft, maar de focus moet altijd op de eerstvolge­nde wedstrijd liggen. Elk moment van onachtzaam­heid kost punten. We zijn nu gewaarschu­wd.”

Lommel gaat allicht weer zonder problemen een licentie voor 1B halen. Dessel vroeg die vorig seizoen niet aan.

Witters: “Neen, maar toen die vraag zich stelde gaapte er al een grote puntenkloo­f tussen Beerschot-Wilrijk en onze club. Misschien doen we nu op sportief vlak wel mee. En dan weet je maar nooit.” Brebels keert terug uit schorsing, Vermijl is fit. Trainer Van Imschoot kan ook weer beschikken over aanvaller Simon Vermeiren. Tom VAN IMSCHOOT

T1 Lommel SK

ZATERDAG 02-12-17

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Met een legertank op de achtergron­d sluiten de trainers Witters en Van Imschoot vrede.
Foto DICK DEMEY Met een legertank op de achtergron­d sluiten de trainers Witters en Van Imschoot vrede.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium