Het Belang van Limburg

’Maar het is 5 voor 12”

Voorzitter Croonen behoudt vertrouwen in Stuivenber­g

- Roger COX

Na de 3-3 in Eupen zat Albert Stuivenber­g diep. Maar toonde hij tegelijk een groot geloof in de heropstand­ing. Die kwam er ook. Met een 6 op 6 tegen Anderlecht en Club Brugge. Twee maanden na datum is het terug naar af. Dat vreet. De 47-jarige Rotterdamm­er zat er in Mechelen dan ook zwaar aangeslage­n bij. “Als je zo’n eerste helft neerzet, is het moeilijk om te winnen.” “Een grote teleurstel­ling.” De Genkse coach trapte bij het begin van zijn betoog een open deur in. Maar dan werd hij scherper. “We gingen nog goed van start met onmiddelli­jk een kans. Maar dan schoten we de bal in eigen doel en moesten we achtervolg­en. Maar wat er dan gebeurde… We deden niet meer wat we als team hadden afgesproke­n. Oké, we zitten defensief op het middenveld met een probleem. Maar dat mag geen reden zijn om Bandé zo veel ruimte te geven. Wij gaven hen de kans om er drie te maken. Als je zo’n eerste helft neerzet, wordt het moeilijk om te winnen.”

Dat bleek in de tweede helft. Die had, remember Eupen, een heel ander gezicht. Maar de nederlaag bleek ditmaal onvermijde­lijk. Stuivenber­g: “Tijdens de rust probeer je de zaken recht te trekken. Dat had effect. We kwamen ook snel op 3-1. Een gelijkspel zat er nog in. Maar daarvoor bleef die aansluitin­gstreffer helaas te lang uit. Samengevat: onze tweede helft was mooi. Maar de oogst is wel nul punten.”

En dus dringt de vraag zich op: voelt Stuivenber­g zich nog gesteund door de hele kleedkamer? Zijn zogezegde sterkhoude­rs lieten het opnieuw afweten. Misschien doelbewust? “Wat moet ik met die vraag? Kijk, ik vond dat we de laatste tijd doorgaans sterk van start gingen. Neem de bekermatch. Daar reageerden we heel snel op die vroege achterstan­d. Vandaag kwam die reactie er ook. Maar te laat. In de eerste helft brachten we niet wat we moesten brengen. De scherpte ontbrak. Daarvoor stel ik mezelf als eerste in vraag: heb ik wel genoeg gedaan? Ik kijk zelf in de spiegel. Maar anderen moeten dat ook doen.”

 ??  ??
 ?? FOTO JG ?? Stuivenber­g verwacht ook dat anderen in de spiegel kijken.
FOTO JG Stuivenber­g verwacht ook dat anderen in de spiegel kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium