Het Belang van Limburg

“Valse kentekens groot probleem in Brussel”

SABAM IN HET ROOD

-

Acht boetes voor verkeerd parkeren in Schaarbeek en Elsene kreeg Paul Liefsoens al aan in de voorbije maanden. Maar Paul kon bewijzen dat hij nooit verkeerd parkeerde in Brussel. Zijn bonnen gingen in de versnipper­aar. Maar voor het overige werd er blijkbaar niets gedaan. Voor Paul is het dus wachten op de volgende bon.

BRUSSEL/HEERS -

Paul Liefsoens krijgt de laatste maanden geregeld boetes voor parkeerove­rtredingen in Brussel, hoewel hij nooit in Brussel komt. Hoe dat kan? In Brussel rijdt iemand rond met het kenteken 1-AKR-176, en dat is identiek aan de nummerplaa­t van Paul. Het kenteken van de Brusselaar moet vals zijn, want de rekeningen komen aan in Heers.

“Het zijn er nu al acht. Het gaat telkens om retributie­s van 25 euro, omdat er geen parkeertic­ket zichtbaar was”, zucht Paul. “De overtredin­gen vinden plaats in Elsene en Schaarbeek. Ik heb klacht ingediend bij de politie van mijn gemeente, maar kreeg daar de reactie dat men daar niets mee kan

XNamakers van nummerplat­en gaan in Brussel vrijuit, wegens geen samenwerki­ng tussen politie en parkeerbed­rijven. De dwangarbei­d is voor de eigenaar van de echte platen.

Xdoen. Ik moest klacht indienen bij Indigo en Lauwers, de bedrijven die de parkeerbon­nen in Elsene en Schaarbeek uitschrijv­en.” Dat heeft Paul dan ook gedaan, boete na boete na boete, en tot dusver heeft hij nooit moeten betalen omdat hij aan de hand van zijn inschrijvi­ngsbewijs kan aantonen dat 1-AKR-176 gelinkt is aan zijn Citroën, daar waar de boetes in Elsene en Schaarbeek achter de ruitenwiss­ers van een Peugeot worden gestoken. Maar waarom is Paul altijd gedwongen de fout van iemand anders recht te zetten? De politie zou de wagen met de valse nummerplaa­t toch makkelijk moeten kunnen traceren in de straten van Brussel? Waarom verwittigt de parkeerwac­hter de politie niet, wanneer hij de wagen met de valse nummerplaa­t ziet staan? Wat moet Paul doen, om te voorkomen dat hij deze boeten blijft aankrijgen? En wat als de man met zijn nagemaakte nummerplaa­t ooit een ernstiger vergrijp pleegt? Of een ongeval krijgt? We vroegen het na in Brussel. Wie te weinig betaalt aan Sabam, krijgt dat meteen te horen. Betaal je te veel, dan is Sabam plots onbereikba­ar.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Telkens als hij een boete krijgt uit Brussel, moet Paul bewijzen dat hij er niet is geweest.
FOTO SERGE MINTEN Telkens als hij een boete krijgt uit Brussel, moet Paul bewijzen dat hij er niet is geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium