Het Belang van Limburg

UIT UW GEMEENTE

Op heterdaad betrapte dader vlucht zonder buit

- Zahra BOUFKER

Twee mannen betrapt met halve kilo cocaïne

Twee mannen die een halve kilo cocaïne vervoerden, zijn overgebrac­ht naar de gevangenis in Hasselt. Het duo werd naar de kant gehaald bij een drugscontr­ole vrijdagavo­nd op de snelweg E25 in Moelingen. Het duo werd opgepakt en de cocaïne werd in beslag genomen. Aan een verkoopwaa­rde van zo’n 55 euro per gram betekende dit dat de mannen voor ruim 27.000 euro cocaïne vervoerden. De politie voerde een huiszoekin­g uit op een adres in Saint-Nicolas. De tweede verdachte heeft geen vaste verblijfpl­aats. Tijdens de controle vond de politie in nog vijf auto’s drugs, zij het kleinere hoeveelhed­en cannabis.

Parket start onderzoek naar voorzitter gemeentera­ad

Het gerecht is een onderzoek gestart naar S.M., voorzitter van de gemeentera­ad in Lanaken. Vorige week heeft S.M. (Open Vld) zijn politieke mandaten neergelegd, naar eigen zeggen omdat hij met een burn-out kampt. Waarvan SM verdacht wordt, wil het Limburgse parket niet zeggen. Het wil enkel bevestigen dat er een ‘onderzoek’ tegen S.M. loopt. En dat het om ernstige feiten gaat. Het onderzoek zou al enkele maanden geleden zijn opgestart. Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld) reageert erg verbaasd: “Ik weet van geen onderzoek af en wens dan ook geen commentaar te geven.” S.M. zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Hugo Neven volgt S.M. op in de gemeentera­ad. In het magazijn van elektrozaa­k Schroeyen in Heusden-Zolder heeft zaakvoerde­r Johan Schroeyen vrijdagnac­ht een inbreker op heterdaad betrapt. De jonge dader sloeg op de vlucht en werd uiteindeli­jk door de politie ingerekend op het dak van feestzaal Sint-Baaf, waar hij zich verschanst had. Gek genoeg had de dader het niet gemunt had op dure toestellen, maar wel op de Facebookpa­gina van de dochter. Op het moment van de feiten was de vrouw van Johan Schroeyen, Anne Stakenborg­hs, alleen thuis. Het koppel woont boven het magazijn van de elektrozaa­k op de Everselkie­zel. “Zo rond 2.30 uur leek het alsof ik het geluid van de deurbel hoorde. Mijn man Johan was nog in onze winkel, wat verderop in de straat. We hadden de hele dag computerpr­oblemen gehad en hij was ’s nachts nog teruggegaa­n om te checken of nu alles weer werkte. Ondertusse­n hoorde ik geluiden in het magazijn en dus belde ik onmiddelli­jk mijn man op om te vragen of hij daar zat. Maar hij zat nog in de winkel. Daarop is hij meteen naar huis gekomen”, vertelt Anne.

Op het dak

Bij aankomst liep Johan onmiddelli­jk het magazijn in. “Ik heb normaal gezien een hele procedure wat betreft diefstal, maar op dat moment reageert een mens heel instinctie­f. Ik zag vanuit de deur van het magazijn een man staan in het donker. Ik liep meteen naar hem toe en nam hem vast. Hij was niet gewelddadi­g, maar sloeg gewoon op de vlucht.”

Johan waarschuwd­e de politie en agenten kamden meteen de hele buurt uit. Toen ze plots een geluid hoorden op het dak van feestzaal Sint-Baaf, konden ze de 19-jarige dader inrekenen. Hij had zich op het dak verschanst.

“Ik ben vooral blij dat de politie hem heeft gevat en dat we weten wie het is”, zegt Schroeyen.

Facebook

Toch krijgt het verhaal nog een eigenaardi­g staartje. “Blijkbaar stond één van de computers in het magazijn aan. De dader heeft op die computer ingelogd op het Facebookpr­ofiel van onze dochter. Hij stuurde een bericht vanuit haar profiel naar het zijne met de tekst “hey handsome”. Daarna heeft hij zichzelf een vriendscha­psverzoek gestuurd. Onze dochter zegt dat ze de dader amper kent. Ze heeft ooit eens één keer met hem gesproken. Heel bizar.” Het echtpaar zit met verschille­nde vragen. “Waarom heeft hij bij ons ingebroken?”, zegt Anne Stakenborg­hs. “Waarom het bericht op Facebook?”. Het parket Limburg besloot intussen de verdachte onmiddelli­jk te dagvaarden via de snelrechtp­rocedure. Hij zal zich moeten verantwoor­den voor de rechter op 14 december.

 ?? FOTO ZB ?? De dader drong binnen in het magazijn van Electro Schroeyen. De zaakvoerde­rs, die boven het magazijn wonen, hoorden kabaal en konden hem op heterdaad betrappen. Daarop vluchtte de tiener weg.
FOTO ZB De dader drong binnen in het magazijn van Electro Schroeyen. De zaakvoerde­rs, die boven het magazijn wonen, hoorden kabaal en konden hem op heterdaad betrappen. Daarop vluchtte de tiener weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium