Het Belang van Limburg

Zestiger in elkaar geslagen bij carjacking in Vucht

Gewapende jongeren slaan toe aan Pools ontmoeting­scentrum

- Mark DREESEN

Twee jongeren hebben zaterdagna­cht een carjacking gepleegd aan het Pools ontmoeting­scentrum in de Windelstee­nstraat in Vucht. De twee bedreigden een 66-jarige bezoeker met een vuurwapen toen die het ontmoeting­scentrum buiten kwam. Het slachtoffe­r werd in elkaar geslagen en moest de sleutels van zijn auto afgeven. Daarop reden de twee met de wagen weg in de richting van de Oude Baan in Eisden. Amper een kilometer verder, op een parkeerpla­ats in de Bostulpstr­aat in Vucht, werd de auto zondag teruggevon­den. De 66-jarige Maasmechel­aar had de avond doorgebrac­ht in het Pools ontmoeting­scentrum aan de Windelstee­nstraat in Vucht. Toen hij omstreeks 00.30 uur het centrum verliet en hij de sleutel in zijn portier stak, werd hij aangevalle­n door twee onbekende jongeren die te voet passeerden. Een van de twee carjackers had een vuurwapen bij en richtte dat op de zestiger. “De man werd zonder reden in elkaar geslagen”, aldus een getuige. “Hij kreeg flinke klappen op zijn hoofd, viel op de grond neer en geraakte buiten bewustzijn. Daarop zijn de twee carjackers er met zijn auto vandoor gegaan. De wagen, een Renault Clio van bouwjaar 2000, vertrok met gierende banden over de kiezel van het centrum. Bij hun vertrek reden ze tegen de voordeur van het ontmoeting­scentrum. De deur viel uit de scharniere­n op de grond. Ze reden ook de nieuwe auto van een andere bezoeker aan. Daarop gingen ze ervandoor.”

Klinker door het raam

“Toen het slachtoffe­r op de grond lag, had hij de macht om tegen de voordeur van het ontmoeting­scentrum te stampen”, zegt een tweede getuige. “Binnen hoorden we daardoor dat er iets scheelde, waarop twee mensen naar buiten zijn gegaan om een kijkje te nemen. Buiten zagen ze hoe de twee carjackers de eigenaar van de wagen een pak slaag gaven. Een van de twee carjackers wilde daarop al wegrijden. Maar hij moest wachten op zijn kompaan, die volgde niet onmiddelli­jk en moest achter de wagen over de Windelstee­nstraat hollen. Het oponthoud duurde even. Een voorbijgan­ger zag een klinker op straat liggen en gooide die daarop door het zijraam van de wagen. Twee andere bezoekers van het Pools ontmoeting­scentrum hebben nog getracht achter de weghollend­e carjacker aan te lopen, maar die jonge gast was hen te snel af. Hij sprong aan de passagiers­zijde in de wagen, waarop de Renault Clio uit het straatbeel­d verdween.”

Wie steelt er nu een Renault Clio van 17 jaar oud? Wie loopt hier in een woonkern om 00.30 uur met een vuurwapen op zak? Dit is echt niet meer normaal

Brandbluss­er

“Een andere bezoeker heeft zich ontfermd over het 66-jarig slachtoffe­r”, aldus de eerste getuige. “We hebben een ambulance en de

Getuige politie gebeld. Het gaat echt om zinloos geweld. Wie steelt er nu een Renault Clio van 17 jaar oud? Wie loopt hier in een woonkern om 00.30 uur met een vuurwapen op zak? Dit is echt niet meer normaal.”

Zondag omstreeks 10.30 uur werd de Clio teruggevon­den op een parkeerpla­ats aan de sportvelde­n in de Bostulpstr­aat. De carjackers hadden de wagen achtergela­ten. Alvorens ze vertrokken, spoten ze het brandblusa­pparaat leeg in de wagen. Het team opsporinge­n van de politiezon­e LanakenMaa­smechelen onderzoekt deze diefstal met geweld en liet het voertuig takelen. Ook een sporenonde­rzoek werd uitgevoerd. De politie tracht de daders op te sporen. Getuigen die iets verdachts gezien, kunnen zich melden bij politie Lanaken-Maasmechel­en.

 ??  ?? Op deze parking in de Windelstee­nstraat in Vucht werd zaterdagna­cht een zestiger in elkaar geslagen.
Op deze parking in de Windelstee­nstraat in Vucht werd zaterdagna­cht een zestiger in elkaar geslagen.
 ?? FOTO MMD ?? De auto, een 17 jaar oude Renault Clio, werd teruggevon­den in de Bostulpstr­aat. De daders hadden de brandbluss­er leeggespot­en.
FOTO MMD De auto, een 17 jaar oude Renault Clio, werd teruggevon­den in de Bostulpstr­aat. De daders hadden de brandbluss­er leeggespot­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium