Het Belang van Limburg

“TE VEEL RUIMTE WEGGEGEVEN”

Siebe Schrijvers en Thomas Buffel zoeken naar verklaring voor wanprestat­ie

- Erik DE GRUYTER

Drie dagen na de moeizame bekerkwali­ficatie heeft KRC Genk zich flink in de voet geschoten. Na een afschuweli­jke eerste helft stond het drie doelpunten in het krijt. De onverhoopt­e inhaalrace leverde slechts twee goals op. “We zijn er na de rust toch vol voor blijven gaan”, probeerde Thomas Buffel te sussen. Niettemin is play-off 1 (voorlopig?) geen gespreksth­ema meer in KRC-rangen. Ze konden zaterdagav­ond niet snel genoeg naar de kleedkamer vluchten. Weggedoken achter de kap van hun duffelcoat, de blik op oneindig. Sommigen hadden zich liefst in één van de koffers van materiaalm­an Colla verstopt. Er hing duidelijk een crisissfee­rtje in de Mechelse vrieslucht. Thomas Buffel deed geen moeite om de pers te ontlopen. Maar tegelijker­tijd dribbelde de Genkse kapitein om alle lastige vragen heen. “Door die vroege owngoal kregen we een flinke tik om de oren”, trachtte Buffel een verklaring te geven voor de desastreuz­e eerste helft.“Vergeet ook niet dat we drie dagen eerder een hele pittige match hebben gespeeld.”

Geldt dat ook niet voor tegenstand­er KV Mechelen? En die hadden er na ruim een half uur wel al drie in het mandje van Danny Vukovic gedeponeer­d.

“Er was veel pech gemoeid bij de eerste goal”, bezweert Buffel de crisis. “We misten daardoor onze start en Mechelen zat meteen in een zetel. Zij konden bovendien hun geliefkoos­d spelletje spelen. Wij liepen twee keer in het mes. Maar toegegeven, onze eerste helft was ongeveer even slecht als in Eupen.” Siebe Schrijvers vond ook geen plausibele uitleg voor de wanprestat­ie die Racing op de mat legde.

“We gaven Mechelen veel te veel ruimte”,

Ik denk dat iedereen nog achter de trainer staat. Niet vergeten dat wij het in de eerste plaats op het veld moeten waarmaken

besefte Siebe Schrijvers, “Bandé bijvoorbee­ld mocht doen wat hij wilde. De goals vielen echt te gemakkelij­k. Op zo’n momenten zou er bij ons iemand moeten opstaan, maar dat gebeurde niet. Onze tweede helft was een stuk beter. Jammer dat die tweede goal zo laat valt. Anders had er toch nog een gelijkspel ingezeten.”

Al wekenlang doet het gerucht de ronde dat er ruis zit op de relatie tussen Albert Stuivenber­g en zijn spelersgro­ep. Siebe Schrijvers wuift dergelijke insinuatie­s categoriek weg.

“Ik heb daar nog niets van gemerkt”, zegt Schrijvers met de hand op het hart. “Ik denk dat iedereen nog achter de trainer staat. Niet vergeten dat wij het in de eerste plaats op het veld moeten waarmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium