Het Belang van Limburg

“Chapeau, Boucaut!”

-

“Héél knap wat Boucaut deed in Lokeren-Anderlecht. Hij kwam terug op zijn beslissing toen de ref buitenspel had gesignalee­rd, terwijl een Lokeren-speler achter doel dat buitenspel ophief (foto). Chapeau, Boucaut! Want het is niet makkelijk om op dat moment alles snel op een rij te zetten en die beslissing te nemen. Bij Lokeren gaven ze aan dat de speler niet opzettelij­k achter doel liep, maar dat doet niet terzake. Als hij opzettelij­k van het terrein was gelopen had hij ook nog eens geel moeten krijgen. Alleen als Boucaut die speler toestemmin­g had gegeven om het terrein te verlaten, was er geen sprake van buitenspel geweest.”

“VERTENTEN LIET ZICH MISLEIDEN”

“Spijtig voor Bart Vertenten, maar hij trapte tijdens Standard-Antwerp met twee voeten in de schwalbe van Orlando Sa. Waarschijn­lijk ook door het fanatieke thuispubli­ek. Elke ref kan zeggen dat hij niet te intimidere­n is, maar als er 20.000 fans schreeuwen, dan kan het zijn dat je je laat misleiden. Wil Vertenten de Champions League of een WK fluiten, dan moet hij hiertegen bestand geraken.”

“SA PINTO ZWAAR SCHORSEN”

“Ik wil nog even terugkomen op het gedrag van Sa Pinto tegen Anderlecht. Hopelijk neemt de voetbalbon­d eindelijk zijn verantwoor­delijkheid en schorst het die man, of moet ik zeggen ‘die clown’, voor langere tijd. Als hij theater wil spelen, moet hij dat in Portugal doen, niet hier. Want als dit alles is wat hij ons voetbal bij wil brengen... Heel de wereld lacht met ons! Daarom moet de bond krachtig optreden. Anders geef je de coaches het signaal dat ze zich alles kunnen veroorlove­n. Doe maar op, het mag allemaal! Sorry, hoor, maar je merkt dat ik me over dit soort zaken echt kan opwinden.”

“ER ZIT EVOLUTIE IN VIDEOREF”

“Graag haal ik de videoref ook kort aan omdat ik er al kritisch voor geweest ben. In de wedstrijd EupenClub Brugge kwam hij twee keer tussen en was het twee keer een terechte beslissing. Er zit dus evolutie in.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium