Het Belang van Limburg

Mathematis­ch kan het nog

-

het gemiddeld 1,29 punten, dat moeten er de resterende dertien duels ineens twee per match worden. Een duidelijk aanwijsbar­e reden waarom dit kan en zal lukken, is er op dit moment niet. KRC Genk zet Albert Stuivenber­g uit de wind door de spelers op hun plichten te wijzen. Het is een logische zet in het te volgen strijdplan. Genk kan zijn coach naar de buitenwere­ld toe niet in twijfel trekken. Een zweem van wantrouwen zou de vestiaire veranderen in een speeltuin. Dan is het helemaal over en uit. We hebben vaak het hoofd gebroken over de ijver van bepaalde spelers. Of net het gebrek aan daadkracht. Zeker toen een Genkse insider ons vorige week toefluiste­rde dat Stuivenber­g de leiders in de kleedkamer niet achter zich zou hebben. Is dat zo? Als je Pozuelo eergistere­n na zijn late goal meteen richting doelnet zag sprinten om de bal vliegensvl­ug weer op de middenstip te leggen, zou je denken van niet. Of de Spanjaard zou voluit voor een Oscar-nominatie moeten gaan. We zijn benieuwd of de speech van voorzitter Peter Croonen Achter De Kazerne indruk heeft gemaakt op die Genkse leiders in de kleedkamer. Want zij zullen moeten opstaan. Het is een teken aan de wand dat jongens als Zhegrova en Vanzeir vorige zaterdag de weinige lichtpuntj­es waren.

In het zuiden van de provincie blijft Jonas De Roeck het beter doen dan bij aanvang van het seizoen verwacht werd. Ondanks de vijfde competitie­wedstrijd op rij zonder zege ziet de nabije toekomst er bij STVV ook beter uit dan bij KRC Genk. In Genk heeft men weinig hoopgevend­e signalen om zich aan vast te klampen. Bij STVV kan De Roeck eindelijk weer op nieuwe aanvalsimp­ulsen rekenen. Die haperden in Moeskroen nog wel, maar vers bloed en efficiënti­e voorin zullen nodig zijn als de Kanaries play-off 1 willen halen.

De basis kan de volgende weken gelegd worden. Slaagt STVV er in om de knappe vierde plaats tot aan de winterstop vast te houden, dan doet het tot speeldag 30 mee voor een plek in de top zes. Mogelijk ten koste van KRC Genk.

Bij Racing klampt men zich vast aan het feit dat play-off 1 mathematis­ch nog niet verloren is. Het rekenmachi­entje dat dienst doet als oogklep? Slaagt STVV er in om de knappe vierde plaats tot aan de winterstop vast te houden, dan doet het tot speeldag 30 mee voor een plek in de top zes

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium