Het Belang van Limburg

Essevee is doodziek

- Frank BUYSE

Gent hoefde niet eens zijn beste niveau te halen, een goal op het halfuur was voldoende om Essevee nog wat dieper in de ellende te duwen. Zulte Waregem krijgt niets meer voor elkaar en is met al 3 op 27 een club in crisis. Gent profiteert en nestelt zich op de vijfde plaats. Zulte Waregem is niet langer ziekjes. Essevee is ziék. Doodziek zelfs. Nu al 3 op 27. Zenuwachti­ge, soms dramatisch­e opbouw. Geen beweging, bang om de bal te vragen. Foute passing, nauwelijks kansen, weg vlot combinatie­voetbal. Waar is het Essevee van het begin van de competitie toch gebleven? Stilaan weet zelfs Francky Dury het niet meer, was in de eerste helft ook te merken – hij stond zenuwachti­ger langs de lijn dan gewoonlijk. Hij had nochtans weer geschoven: opnieuw vier man achterin, Walsh een rij naar voor en in een 4-3-2-1 Iseka en Coopman op de flanken. Doumbia en De Pauw betaalden het gelag.

Het bracht nauwelijks soelaas. Essevee, zware midweek bekermatch met verlenging­en achter de rug, moest al snel ondergaan. Achterin was de bibber op het lijf van Heylen en Baudry voelbaar tot in de tribunes. En zo gaat dat dan in de hoek waar de klappen vallen: bij een snelle counter van Gent op het halfuur kon de uitgebroke­n Sylla zich vrij kappen en de Senegalees vond tussen drie Esseveever­dedigers knap Simon (0-1). Een schot van Kaya was het enige antwoord van de thuisploeg.

Moed der wanhoop

Welk antwoord had Dury aan de rust? Cordaro voor Walsh dan maar en bidden voor beterschap. Maar dat lukte niet meteen. Dezelfde twijfels en geen enkele speler die het voortouw nam. En het gebrek aan fysieke kracht is bekend. Toch probeerden ze, met de moed der wanhoop bijna. Twee schoten van Hamalainen waren de grootste dreiging, verder moest Kalinic alleen plukken. De rode kaart voor Esiti kwam voor de thuisploeg te laat om tegen 10 man nog iets te forceren.

 ?? FOTO BELGA ?? Twee schoten van deze Hamalainen waren de grootste dreiging.
FOTO BELGA Twee schoten van deze Hamalainen waren de grootste dreiging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium