Het Belang van Limburg

Een acht om van te dromen

-

Het is een acht die je normaal alleen in films ziet. Pieter Gerkens speelt met rugnummer 8 bij Anderlecht en beleefde een geweldige avond toen hij de openingsgo­al binnenkopt­e. Voor de Limburger was het zijn derde goal van het seizoen.

“Dat was geen toeval”, stelde Vanhaezebr­ouck. “Zelfs onze tegenstand­ers weten dat Pieter altijd in die ruimtes duikt en vaker zo scoort.”

“Die voorzet van Appiah was goed, hè,”, zei Gerkens grijnzend. “Ik kop de bal er gelukkig in.” Met slimme loopacties bracht de middenveld­er Lokeren in het eerste halfuur in verlegenhe­id. Er zat toen veel beweging in het elftal van Anderlecht, maar dat viel daarna stilaan weg. “We hebben te veel kansen gemist”, oordeelde ook Gerkens. “Foute keuzes voor doel, gebrek aan scherpte… Het belangrijk­ste is wel dat we die mogelijkhe­den blijven creëren, nu moeten we ze alleen nog afmaken. Het wordt moeilijk op Celtic, maar misschien hebben we onze goals wel bewaard voor in Schotland. We zullen er vol voor gaan en met wat meer geluk weet je maar nooit.”

Misschien hebben we onze goals wel bewaard voor in Schotland

Met zijn 66 kilo zal Gerkens wel stevig op zijn benen moeten staan tegen die Schotse beren. Hij zal moeten trachten om duels te vermijden. “Ik zal opnieuw proberen om in die vrije ruimtes te duiken, maar denk nu niet dat Onyekuru en ik de enigen zijn die goals maken bij Anderlecht. Er zijn er nog die dat kunnen, maar bij wie het voorlopig minder goed lukt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium