Het Belang van Limburg

Zonder videoref had Club verloren

-

Penalty voor Eupen wordt vrije trap

Bij 2-0 gaat Leye op wandel op rechts. Nakamba maakt buiten de zestien een fout op de aanvaller, maar Visser wijst naar de stip. De videoref wijst Visser er via zijn oortje op dat hij fout is. Visser hoeft zelfs niet naar het schermpje te kijken (bij feitelijke beslissing­en waarbij geen interpreta­tie mogelijk is, is dat niet verplicht) en legt de bal buiten het doelgebied. Massaal protest bij Eupen, maar de videoref heeft het gewoon bij het rechte eind. De vrije trap die Eupen krijgt, resulteert uiteindeli­jk niet in een doelpunt.

“Ik zag dat Leye buiten de zestien geraakt werd, maar in het doelgebied viel”, verklaarde Jordy Cla- sie. “Ik vertelde de scheids dat hij beter even de videoref raadpleegd­e.”

“Ik wist zelfs niet dat er een videoref aanwezig was”, reageerde Eupen-coach Claude Makélélé laconiek. “Ik ben niet boos, hij doet ook maar zijn werk.”(jve)

Club krijgt penalty na bekijken van beelden

Al wat Brugs is, grijpt zich in de 88ste minuut naar de haren als Loties Dennis in de zestien vol op het hoofd schopt als hij een voorzet wil ontzetten. Visser geeft onbegrijpe­lijk geen krimp. Clubcoach Leko roept meteen na de fase meermaals naar Visser en tekent het symbolisch­e rechthoekj­e in de lucht. De spelers van Club volgen zijn voorbeeld.

“Ik had niet gezien wat er precies gebeurd was, maar ik moest toch iets proberen”, aldus Leko achteraf.

Visser gaat erop in, bekijkt de beelden en heeft niet lang nodig om in te zien dat hij fout zat: na amper 30 seconden keert hij al terug op zijn stappen en wijst naar de stip.

Tweede keer dat de videoref correct ingreep. Meer zelfs: Loties had eigenlijk rood moeten krijgen. Vormer zette de penalty om en bezorgde Club alsnog een punt.

hij

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium