Het Belang van Limburg

Plan B voor oefencompl­ex

Na laatste hotelinspe­ctie: nieuwe bedden en foto’s Rode Duivels aan de muur

- Ludo VANDEWALLE

Chris VAN PUYVELDE Technisch directeur KBVB Bondscoach Roberto Martinez maakte van zijn bezoek aan Moskou voor de WK-loting gebruik om het spelershot­el en het oefencompl­ex nog een keer te inspectere­n. Er werden geen grove tekortkomi­ngen vastgestel­d. Alleen werd voor het oefencompl­ex, dat nog in opbouw is, voor alle zekerheid naar een alternatie­f uitgekeken. De bondscoach, technisch directeur Chris Van Puyvelde en teammanage­r Piet Erauw waren positief over de ontwikkeli­ngen in het hotel. De foto’s en video’s uit het grauwe Moskou hadden voor twijfels gezorgd, maar bij de bond is men er gerust op . “We gaan het hotel nog wat pimpen”, aldus Chris Van Puyvelde. “De bedden worden aangepast, iets moderner. Het geeft natuurlijk een grauw beeld omdat het nu winter is en alles onder de sneeuw ligt. Ik ben er in de zomer geweest en toen was het heerlijk. Het gaat er ook vooral om dat er zoveel ontspannin­gsmogelijk­heden zijn. Dat vind je nergens anders. Vergeet ook niet dat dit Rusland is. We hebben ook hippe hotels bezocht, maar die lagen in het midden van de grootstede­n. Dat is in dit hotel niet zo. Integendee­l.”

De kitsch, typisch voor het vroegere communisme, zal worden aangepakt. Zo krijgen de kamers modernere bedden in plaats van de huidige eikenhoute­n. In elke kamer komen ook posters van Rode Duivels te hangen, met foto’s van vrouw en kinderen. Het doel: een thuisgevoe­l creëren. Er wordt ook een gebouw neergezet om de vrouwen en kinderen van de Duivels te ontvangen. Aan die bouw werd nog niet begonnen, maar de hoteldirec­tie verzekerde dat er werk van wordt gemaakt.

Oefencompl­ex oké, maar...

Een heikel punt leek het oefencompl­ex, waar men nog maar net aan de constructi­e was begonnen . Het oefenveld lag onder de sneeuw bedekt.

“Daar hebben we details genoteerd die nog moeten worden verbeterd”, aldus Van Puyvelde. “Maar het gras was al ingezaaid, dat hebben ze ons laten zien. Op 20 december zullen de buitencons­tructie van de kleedkamer­s en het perscentru­m al af zijn. Alles zal helemaal klaar zijn in mei. Hoe dan ook, we zijn ook naar alternatie­ven gaan kijken zodat we ook een plan B hebben. We moeten op alles voorbereid zijn.”

 ??  ??
 ?? Foto BELGA ??
Foto BELGA
 ??  ?? De Duivels krijgen
een moderner komt in orde bed en zegt de Russische oefencompl­ex
het werfleider. (inzet)
De Duivels krijgen een moderner komt in orde bed en zegt de Russische oefencompl­ex het werfleider. (inzet)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium