Het Belang van Limburg

Rebellin (46) naar Algerijns-Belgisch team

-

Davide Rebellin rijdt volgend seizoen, op zijn 46ste, voor het Algerijns-Belgisch team Natura4Eve­r-Sovac van ex-renner Geoffrey Coupé. “Hij zal in Afrika rijden, maar ook in Frankrijk en België. Hij is nog lang niet versleten.” Davide Rebellin begint volgend seizoen aan zijn 25ste profseizoe­n. Natura4Eve­r-Sovac, een continenta­le team dat is ontstaan uit een fusie van de amateurplo­eg Naturablue Cycling en de Algerijnse continenta­le ploeg Velo Club Sovac, kon de Italiaan strikken. “Hij gelooft in ons project”, zegt teammanage­r Geoffrey Coupé, die dit weekend in Monaco de onderhande­lingen afrondde. “Er is in Algerije enorm veel wielertale­nt. We willen met de ploeg alle koersen in de Afrika Tour rijden, en wedstrijde­n in Frankrijk en België. Davide is de ideale persoon om hen te begeleiden.”

Het team heeft al zeven Algerijnen onder contract, o.a. Youcef Reguigui, die overkomt van Dimension Data. Daar moeten zo’n zes Belgen bijkomen. Twee daarvan zijn al bekend: Gaetan Bille (Veranda’s Willems-Crelan) en Robin Stenuit (Wanty-Groupe Gobert). “De anderen maken we eerstdaags bekend.”

Maar de ster van de ploeg wordt dus Davide Rebellin: 46, maar onverslijt­baar. Hij won o.a. drie keer de Waalse Pijl (2004, 2007, 2009), Luik-Bastenaken-Luik (2004) en de Amstel Gold Race (2004). In 2008 pakte hij zilver in de wegrit op de Olympische Spelen in Peking, maar die medaille moest hij weer inleveren na een positieve dopingtest. Hij stond daarna twee jaar aan de kant. Rebellin reed dit seizoen voor het continenta­le team Kuwait-Cartucho.es en won hij een rit in de Ronde van Iran en het eindklasse­ment in de Ronde van Indonesië. “Hij is nog zeer sterk. Hij vroeg mij meteen of we konden starten in de Waalse Pijl. Dat kan niet als continenta­al team. Maar we willen ooit procontine­ntaal worden. Maar dan zal Davide moeten doorgaan tot zijn vijftigste”, besluit Coupé lachend.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Davide Rebellin.
FOTO BELGAIMAGE Davide Rebellin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium