Het Belang van Limburg

DE WERKDAG VAN EEN

-

Camper komt aan

De camper van Quinten Hermans rolt de parking van het Kapermolen­park in Hasselt op. “We hebben die camper overgekoch­t van Bart Wellens. We hebben er dan in één moeite ook maar de chauffeur bijgenomen (lacht). Hij heet Benny Van Loock, maar wij noemen hem Benny ‘Haldis’, naar de beroemde fixer uit Biker Boys. Werkelijk alles regelt hij.” Ondertusse­n is ook mecanicien Gilles De Jaeger in volle actie. “Gilles is een leeftijdsg­enoot en hij is net als ik bezeten van fietsmecha­niek. Hij houdt mijn fietsen tip top in orde en ik vertrouw hem daar ook volledig in.”

12.45u

Eerste opwarming

Quinten heeft weer wat wit brood met confituur verorberd en vertrekt voor de eerste opwarming. “Drie uren voor de wedstrijd eet ik maar opnieuw is dat erg licht. Ik vertrek nu het veld in, voor een rondje of drie à vier. Parcoursve­rkenning uiteraard, maar ik zoek nu ook al de rode inspanning­szones op. Er zijn hier veel 180°-bochten die ik goed moet inschatten. En dan is het natuurlijk belangrijk om uit te zoeken welke banden en bandendruk we kiezen. Vroeger liet ik het hoofd wel eens hangen als de benen niet goed aanvoelden tijdens de opwarming, maar dat heeft mental coach Rudy Heylen me afgeleerd. Ik train er hard voor en het zal dan wel lonen. Is dat niet zo,

jammer.”

14.15u

Tweede opwarming

“Het moment voor een tweede opwarming, zij het rustig. Vaak is dat op de rollen, maar vandaag rijd ik met een aantal collega’s een stukje op de weg. Ideaal om de benen los te rijden en warm te blijven. In Hasselt centrum is dat niet zo ideaal, maar we trekken onze plan.”

15.00u

Startschot

“Ik ben speciaal uit trainingsk­amp in Spanje teruggekom­en voor deze wedstrijd. Als renner van de tweede rij is het de ideale gelegenhei­d om te scoren in een wedstrijd zonder Wout en Mathieu. En bovendien zijn er veel supporters hier en dat is me ook veel

waard.”

15.40u

De Muur van Hasselt

Hermans ploegt zich een weg op ‘De Muur van Hasselt’. Hij hangt de hele wedstrijd aan het rekkertje, nadat hij in de eerste bocht wordt gehinderd door een val van ploeggenoo­t en latere winnaar Corné van Kessel. Halfweg wedstrijd sluit hij aan bij de kopgroep, maar bij een nieuwe prik van Toon Aerts lost hij de rol.

 ?? Foto
FOTO'S PATRICK SMETS ?? Gilles De Jaeger en Benny ‘Haldis’ Van Loock.
Foto FOTO'S PATRICK SMETS Gilles De Jaeger en Benny ‘Haldis’ Van Loock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium