Het Belang van Limburg

Geen loon naar werken

Na tien minuten al uitgeteld Met Pastoor weer sterkhoude­r in de ziekenboeg

- Ivo KWANTEN

De uitzege in Sasja zorgde voor vertrouwen in het Tongerse kamp. Maar al dat optimisme werd in Volendam meteen de kop ingedrukt. Na tien minuten keken de Limburgers al tegen een achterstan­d van zes doelpunten aan (7-1). Nog tien minuten later was de kloof bijna verdubbeld (13-4) en aan de rust was bij een 19-8-score de situatie helemaal uitzichtlo­os. Ook in de tweede periode holden de Tongerenar­en compleet achter de feiten aan en zagen het verschil alleen maar groter worden. “Pijnlijke nederlaag”, reageert voorzitter Tack. “En dat Sporting NeLo en Sasja punten sprokkelen maakt het voor ons alleen maar erger.” Voor dit gelijkspel zou iedereen bij NeLo voor de wedstrijd getekend hebben. Maar na zestig minuten gevechtsha­ndbal merkten we alleen ontgoochel­ing. “Felicitati­es zijn hier niet op hun plaats”, baalt Marco Vernooy. “Condoleanc­es passen beter. Dit noem ik dus met punten morsen. Die kleine vervelende foutjes kosten ons ook nu weer de overwinnin­g. We leren het nooit.” Vlatko Tasevski relativeer­t dan weer. “We spelen een dijk van een wedstrijd. We knokken ons diep in de tweede helft vanuit een verloren positie weer helemaal terug in de wedstrijd. Dit resultaat mag gezien worden en moet ons vertrouwen geven.”

NeLo begon

overtuigen­d.

Zes kansen, zes doelpunten en slechts één treffer tegen. Bevo-trainer Johan Smeets nam na vijf minuten zijn eerste time-out. Veel leverde het niet op. De thuisploeg bleef dominant en behield zijn voorsprong. Helemaal anders was het toen cirkelspel­er Mats Pastoor met een zware knieblessu­re naar de kant moest. Sporting compleet de pedalen kwijt. Bevo nam het initiatief over en bij 18-18 halverwege was plots alles te herdoen. Bevo scoorde meteen na rust twee keer. De thuisploeg beperkte de schade, 23-24 (40’) en 25-26 (45’). Bij 27-31 (48’) leek de thuisaanha­ng zich met de nederlaag verzoend te hebben. De spelers daarentege­n niet. Schroeder en Denert halveerden de achterstan­d, Vernooy tekende voor de aansluitin­gstreffer en toen Tasevski hoog boven de cirkel voor de 31-31 zorgde leek een verrassing in de maak. En dan toch weer een paar domme foutjes bij de thuisploeg waardoor Bevo in de wedstrijd bleef. Drie seconden voor tijd nog een vrijworp voor NeLo maar Vernooy zag zijn shot op de paal belanden.

Ook trainer Pascal Grossi stak zijn ontgoochel­ing niet onder stoelen of banken. “Op dit niveau bepalen details het resultaat maar ik zie zaterdag opnieuw een sterkhoude­r uitvallen. En het heeft er alle schijn van dat Mats Pastoor de volgende weken niet aan handballen toekomt. De spoeling wordt nu toch wel heel erg dun.”

?? FOTO DICK DEMEY ?? Vlatko Tasevski heeft het aan de stok met Nick van den Beucken.
FOTO DICK DEMEY Vlatko Tasevski heeft het aan de stok met Nick van den Beucken.