Het Belang van Limburg

Enkele maatjes te klein

Datovoc ondergaat wet van de sterkste tegen landskampi­oen

- Rob KWANTEN

Geen stunt voor Tongeren. Het verloor kansloos met 0-3 van leider Asterix Avo en zakt daardoor eventjes weg uit de top vier. Datovoc ging in de eerste set goed mee, maar werd vervolgens zoek gespeeld. “Nu komen de wedstrijde­n waarin we een plaats in de play-offs kunnen veroveren”, aldus manager Pieter Walbers. Na de bijzonder knappe 3-0-overwinnin­g tegen Michelbeke ontving Tongeren de regerend landskampi­oen met veel vertrouwen. En dat vertaalde zich in de eerste set ook op het veld. Krenicka bracht Wittock enkele malen goed in stelling, een ace van Hawinkel zorgde zowaar voor een 11-10-voorsprong. Tijd voor Asterix-trainer Gert Vande Broek om zijn troepen eens goed wakker te schudden. Onder impuls van Silke Van Avermaet en Marlies Janssens werd het snel 12-16. Via Wittock en een mooie fly van Vinkesteyn naderde Dato nog eens tot op 1 punt (16-17), maar aces van Lemmens en Janssens zetten de bezoekster­s op weg naar 21-25setwinst.

Kopje-onder

“Er zat meer in die eerste set”, aldus trainster Irina Jeleznova. “Als we het niveau van tegen Michelbeke halen, waren we er misschien dichtbij geweest. Hoewel winnen tegen Avo bijna onmogelijk is, ben ik toch wat ontgoochel­d. Serverend waren we nergens, receptione­el gaan we in sets 2 en 3 helemaal kopje-onder. Maar misschien ben ik wel wat streng. Ik denk alleen maar aan volleybal, maar mijn meisjes moeten bijna allemaal gaan werken. 20 uur per

Irina JELEZNOVA week trainen zoals Kieldrecht, dat zit er voor ons helaas niet in." In de volgende twee sets ging het voor Tongeren te snel. Het slaagde er niet meer in om het verschil in lengte en kracht dicht te rijden. Guilliams, Van Avermaet en Lemmens werden schitteren­d aangespeel­d door Jasmien Bie- bauw, die zelf ook enkele punten meepikte met listige tweede balletjes. Bij de thuisploeg konden enkel Moors en Hawinkel sporadisch tegenprikk­en. De 14-jarige Marie Lambrix kreeg opnieuw een invalbeurt, maar ondervond ook dat Avo Michelbeke niet is. “Geen man overboord”, aldus manager Pieter Walbers. “Nu komen de wedstrijde­n waarin we een plaats in de play-offs kunnen veroveren: Barbar Elsene, Lendelede en As. Tegen een ploeg als Avo calculeer je een nederlaag in.” Gert Vande Broek was een tevreden man. “Een onverwacht vlotte overwinnin­g”, aldus de oefenmeest­er van de Yellow Tigers. “Tongeren kende vanaf de tweede set een receptione­le terugval waardoor ze er in eerste tempo niet meer uitkwamen. Defensief vond ik ons vandaag weer heel solide. Toch een beetje de rode draad dit seizoen. En dat zonder onze vaste libero, Amber De Tant. Zij moet voor onbepaalde tijd geblesseer­d toekijken. Ik denk dat we vandaag ons ticket voor de playoffs definitief binnen hebben. Nu volgen de topper tegen Michelbeke en onze eerste Europese wedstrijd tegen Fatum Nyiregyhaz­a."

Hoewel winnen tegen Avo bijna onmogelijk is, ben ik toch wat ontgoochel­d

 ?? KAREL HEMERIJCKX ?? Laurine Vinkesteyn van Datovoc probeert de Zolderse Nathalie Lemmens te verschalke­n.FOTO
KAREL HEMERIJCKX Laurine Vinkesteyn van Datovoc probeert de Zolderse Nathalie Lemmens te verschalke­n.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium