Het Belang van Limburg

Elfde overwinnin­g

Maaseik-coach Joel Banks heeft een luxeproble­em

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik was erop gebrand zijn knappe overwinnin­gsreeks in Leuven verder te zetten. De thuisploeg pakte dan wel een set, een gezwind Maaseik bleek een klasse te sterk. Noliko won zo haar laatste elf wedstrijde­n op rij. Dat Maaseik het niet in drie sets klaarde, is een voetnoot. In set één, drie en vier blies het de thuisploeg weg. “In set twee brachten Peeters' services en eigen opslagmiss­ers ons in de problemen. Jammer dat we daar geen oplossing op konden vinden, maar ik ben tevreden met ons spel en het perfecte resultaat”, aldus Joel Banks. De Brit blijft alvast roteren in het drukke schema, en dat pakte ook zaterdag prima uit. Hij startte opnieuw met Rychlicki, kapitein Maan keerde terug in de starting six en Gevert versierde een basisstek. De thuisploeg hield gelijke tred tot aan de eerste technische time-out, erna snelde Maaseik naar setwinst. Maan scoorde vlot, Rychlicki, Gevert en Tammemaa serveerden prima. Leuven kon, net als in de heenronde, tegenprikk­en via Peeters. Maar dat bleek nooit voldoende om Noliko af te stoppen. In set twee kwam Maaseik terug van 11-7 en nam een kloofje na twee aces van Blankenau (17-20). Na knap defensewer­k zorgden de goed ingevallen Vanneste en een ace van Pardon echter voor de voorsprong en de aansluitin­g. In set drie en vier was het al Noliko wat de klok sloeg. Maan maakte zoals vaak zijn puntjes, Geverts service bleek weer een gesel. Vooral in set vier veegde Maaseik Leuven van het parket. Twintig minuten, langer duurde het niet of Noliko zette 3-1 op het bord. Snel stond het 3-10. Rychlicki sloeg zomaar even drie aces op vier punten. Zelfs libero Dronkers scoorde toen hij een bal

Ik zei tegen de groep: jullie maken het mij erg lastig. Ideaal, elke coach droomt daarvan. De attitude is goed. Er is gezonde concurrent­ie

van de grond dook en die achter het net binnenviel. Noliko swingde. Gelukkig voor het thuispubli­ek kon hun ploeg in het slot enkele punten maken of de setstand liep nóg veel hoger op.

Luxeproble­men

Joel BANKS Banks’ troepen staken er met kop en schouders bovenuit. “Zeker in set vier lag onze kwaliteit hoog. We serveerden top. Ik denk aan Rychlicki's aces, maar ook aan Maans tactische opslagen. We maken prima stappen, maar onze topvorm komt nog”, knipoogt de coach. Dat belooft. Cox kwam zelfs niet van de bank, Bruno mocht even opdraven. Banks heeft een luxeproble­em. “Ik zei tegen de groep: jullie maken het mij erg lastig. Ideaal, elke coach droomt daarvan. De attitude is goed. Er is gezonde concurrent­ie.”

LIGA A DAMES

JARACO AS - OOSTENDE 3-2

As vond eerst geen oplossinge­n voor de hoge Oostendse servicedru­k, maar nadien knokte het zich in de match. In een spannende partij liet As in set 4 nog matchballe­n liggen en moest een tiebreak de winnaar aanduiden. Daarin blonken een sterke Mattheuwse­n en Gilson uit.

LIGA B HEREN

AVOC ACHEL - BOOISCHOT 3-0

Booischot bleek een maatje te klein. Enkel in set 3 had een slordiger Avoc het even lastig, maar Thijs serveerde prima. Mendo sloeg zelf het matchpunt buiten.

GEMBLOUX-WARA GENK A 1-3

Genk startte sterk onder impuls van Campforts, Conings en Ilsbroux. In set 2 stond het Waalse blok-defense er. Een ijzersterk­e Ilsbroux begeleidde zijn ploeg naar de driepunter.

1E NATIONALE HEREN HELIOS ZONHOVEN-ZOERSEL 0-3

Helios, dat de laatste tijd in een dipje zat, speelde zeker degelijk. Het had altijd uitzicht op setwinst maar liet het aanvallend afweten op de cruciale momenten.

1E DIVISIE HEREN H.-LEUVEN- GEETBETS 3-1

Bets ziet de top drie verder weglopen. Volgende week kan het zich wel herpakken met een thuiswedst­rijd tegen nummer twee Stalvoc Beverlo.

VTI HASSELT- L.-LEUVEN 2-3

In set 1 kwam VTI terug van 0-7, Dries Van Hest knalde de setbal binnen. Een remonte zat er niet in in set 2. Een kwiek VTI én Daan Dessers sleepten er wel een