Het Belang van Limburg

“Gebrand op topprestat­ie”

Italiaan Sighinolfi kijkt uit naar duel met Trentino

- Lars AUSSEMS

Morgenavon­d is het weer zover. Dan begint Maaseik thuis tegen Trentino aan de groepsfase van de Champions League. Een zware klus tegen de finalist van twee jaar geleden. "Maar we zijn klaar om het beste uit onszelf te halen en geloven in een stunt”, aldus de Italiaanse middenman Nicholas Sighinolfi, die zijn ex-coach weerziet. De confrontat­ie met het Italiaanse Trentino kon op geen beter moment vallen voor een goed draaiend Maaseik. Het anders beresterke Diatec heeft het dit seizoen namelijk niet onder de markt en staat in de Superlega zelfs onder de middenmoot.

Tot het uiterste

“Als we ons beste volley brengen, ben ik ervan overtuigd dat we morgen iets kunnen forceren. We zetten wekelijks stappen, de sfeer is uitstekend. De hele ploeg pusht tot het uiterste. Het roteren van de coach in dit drukke schema toont dat iedereen nodig zal zijn. We moeten de voetjes op de grond houden, maar het team is gebrand op een topprestat­ie”, aldus Sighinolfi. De sympathiek­e Italiaan loopt morgen niet enkel zijn landgenote­n tegen het lijf, maar ook zijn ex-trainer van bij Modena Angelo Lorenzetti. “Ik kon me geen betere coach wensen toen ik als jonge gast bij de eerste ploeg van Femke Vandereyt een sterke derde set spelen.

1E DIVISIE DAMES

kwam. Hij leerde me alles en lanceerde mijn carrière. Ik ben hem ontzettend dankbaar. Het zal leuk zijn om hem terug te zien.”

Vaderlands­liefde

Nicholas Sighinolfi kent ook de tegenstand­er vrij goed. “Het is nog steeds een solide en ervaren team, dat prima serveert en enkele toppers in huis heeft, zoals passeur Giannelli. Maar receptione­el bevinden ze zich nu regelmatig in een gevecht met zichzelf. Toch zijn wij de underdog, maar dat zorgt voor minder druk dan in de competitie. Hopelijk kunnen we bevrijd spelen en haalt een topclub wonderwel na het onbegrijpe­lijke verlies van set 3 en sloot de 2 uur en 20 minuten durende vijfsetter verdiend als winnaar af.

WEVOC WELLEN - BEERSE 2-3

Zeer verdienste­lijke prestatie van Wellen, bij wie Boiten en Bungeneers goed op dreef waren. In die tiebreak hadden de bezoekster­s net iets meer aanvallend vermogen. Wevoc kan volgende week tegen Diepenbeek de stap naar de middenmoot zetten.

2E DIVISIE DAMES

als Trentino het beste uit ons team. Schrik hebben we niet. De Champions League is een extra stimulans. De goesting in morgen is groot”, aldus de 2m04-lange middenman, die al uitkijkt naar de trip naar Trentino. “Ik weet dat Italianen vaak in Italië blijven spelen. Ik hou ervan om verder te geraken dan mijn kerktoren in Nonantola, Modena en had nog geen spijt van mijn Belgisch avontuur. Maar eens terugkeren naar mijn land zou deugd doen. Italianen zijn toch familiemen­sen”, knipoogt Sighi, die met Modena al Champions League speelde in het verleden.

RIEMST - LANAKEN-BR. 2-3

Kivola bouwde een kloofje uit met sterke opslagen van Geraerts. Nadien kreeg Sparvoc meer grip op Riemst. Kivola bleef knokken, maar te hoge foutenlast zorgde voor een tiebreak. Daarin gaf Riemst een 7-3voorspron­g weg.

L.-LEUVEN - HELCHTEREN 3-0

Te veel receptione­le fouten en opslagmiss­ers deden Helchteren in set 1 en 2 de das om. In set 3 klampte HVC goed aan, maar Lubbeek was efficiënte­r en ging er halfweg vandoor.

JARACO AS B - KASTERLEE 2-3

Derde vijfsetter op rij, derde keer geen winst voor het jonge As, dat nog niet kon winnen dit seizoen. In een spannende partij bleek Kasterlee net iets scherper in de tiebreak.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Nicholas Sighinolfi gelooft in de kansen van Maaseik tegen het Italiaanse Trentino.
FOTO DICK DEMEY Nicholas Sighinolfi gelooft in de kansen van Maaseik tegen het Italiaanse Trentino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium