Het Belang van Limburg

“Hoeveel pech kan je nog meer hebben?”

Gehavend Cuva verkoopt zijn huid duur

- Raf COMANS

Een strijdend Cuva is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd van operatie redding tot een goed einde te brengen. De omstandigh­eden zaten de Limburgers niet mee. Met zo al een smalle kern haakte Francis Torreborre vorige week af, Bart Maesen moest passen met buikgriep en op de koop toe viel ook nog Enrico Montanari in de eerste helft uit met een enkelbless­ure. “Hoeveel pech kan je nog meer hebben?”, vroeg debuterend coach Jeroen Bijnens zich na afloop af. Negen spelers had Houthalen nog om op het wedstrijdb­lad in te schrijven. Ex-coaches Ronnie McCollum en Stefan Sapppenber­gs zagen vanuit de tribune de thuisploeg een blitzstart nemen. Met Gilles Deferm in de basis, in plaats van de zieke Maesen, speelde Cuva zichzelf in sneltempo een voorgift van 10 punten bij elkaar: 10-0 na 2'. Na een time out van Gistel Oostende konden Jatulevici­us en Koonings de voorsprong nog even vasthouden (4'15-3), maar dan begonnen de West-Vlamingen via Kotrulja en De Vreught aan een stevige remonte. “Dat het moeilijk zou zij om die 10 punten vast te houden, had ik verwacht”, aldus Bijnens.

Jason Vanderheyd­en

Bij 24-25 namen de bezoekers de leiding over. Tot 35-36 kon Cuva aanklampen, maar een inside moeilijk te stoppen Buysschaer­t

Dario CLEMENTE Cuva Houthalen-Helchteren en driepunter­s van Buysse zorgden voor een maximumver­schil bij 49-65 (25'). Enrico Montanari had dan al hinkend het veld verlaten, zodat Chiel Konnings de organisati­e voor zijn rekening moest nemen. Jason Vanderheyd­en stond dan op en zorgde samen met Clemente en Jatulevici­us voor de aansluitin­g: 76-78 (36'). Door pech bij de afwerking en jeugdzonde­n in de verdedigin­g geraakte Cuva niet verder. De bezoekers stelden met een 3-11 de zege veilig. “Ik houd een dubbel gevoel over aan deze match”, aldus Jason Vanderheyd­en. “Ik ben blij dat ik iets heb kunnen bijdragen. Anderzijds komen we 7 punten te kort

MANNEN TOP DIVISIE 2B

LIER LOMMEL 97 83

Traditiege­trouw werd ook deze wedstrijd tegen Lier op het scherp van de snede gespeeld. Lier nam een kleine voorsprong, maar Lommel nam over en behield dankzij een sterke Wesenbeek de voorsprong tot aan de rust. Daarna stuikte het verdedigen­d in elkaar. Bij Guco ontpopte kadet Van Oosterwijc­k zich tot matchwinna­ar door twee keer na mekaar 10 punten op rij te scoren. Door de nederlaag van Hasselt blijft Lommel toch nog ruim aan de leiding met drie winstmatch­en als bonus. om te winnen. Natuurlijk ben ik blij met deze kans. Daar werk ik toch al een paar jaar naar toe.”

Enrico Montanari

“We krijgen weer 93 punten tegen”, sakkerde Bijnens. “We hebben de nadruk op defense gelegd. Dat lukt nog geen volledige match. Maar ik zie vooruitgan­g. Met het volk en de pech die we hebben, vind ik dat we een goede match gespeeld hebben.” “Als Enrico (Montanari , nvdr.) niet ook nog eens uitvalt, winnen we”, was Dario Clemente overtuigd. “Nu moest Chiel de organisati­e op zich nemen terwijl we hem met zijn shotjes nodig hadden op de forward. Via Chiel hebben we een paar keer de kans gehad om gelijk te komen, maar hij mist dan omdat hij vanuit een andere positie moet scoren. Onze kern was een beetje te klein vanmiddag”, besloot de Houthalens­e center.

Als Montanari niet ook uitvalt, winnen we

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium