Het Belang van Limburg

Het venijn zit in de staart

Uitblinker Hüyük beslist derby veertien seconden voor tijd

- Jo TREKELS

Wie het laatst lacht, best lacht. Uiteindeli­jk dus Los Leones Lummen, waar uitblinker Mustafa Hüyük veertien seconden voor het einde de beslissend­e 4-3 scoorde. Een ferme kaakslag voor Pibo Hoeselt, dat twintig tellen eerder nog onverhoeds gelijk had gemaakt. Nu, schreven we lachen? Daar was door het hachelijke slot geen sprake van. Na afloop gingen de poppen zelfs even aan het dansen. De dansstijl was een bedenkelij­ke pogo. Beide partijen stuurden om de beurt wel iemand in het pak voor wat duw- en trekwerk, begeleid door geroep en getier. Behoorlijk overbodig allemaal én heel opmerkelij­k na een sportieve partij en zelfs een fletse start. Hoeselt vond dat prima. Al het hele seizoen geplaagd door blessures, konden ze vrijdag net vijf A-kernspeler­s op het blad schrijven. Dan hoeft het niet meteen vol gas. “We roeien met de riemen die we hebben”, zei Pibo-coach Raf Verjans. “Voor rust stonden we goed en voetbalden we de beste kansen bij elkaar. Het kon, zeg maar moest, meer zijn dan 1-2. Zelfs 1-4 kon.” Helaas voor Pibo trapte de jonge Stijn Lambrix de bal, op een halve seconde van de rust, over een leeg doel. Komt Lummen anders nog terug?

Handsbal

De tweede helft was identiek en toch anders. In die zin dat Lummen nu de sterkere was, maar ook niet bijster efficiënt. Ali Osman Tugla zorgde wel snel voor 2-2 en 3-2, maar nadien werden ‘niet te missen kansen’ toch lekker gemist. Een fase in minuut 27 was tekenend. Yaman, Huyuk én El

TWEEDE NATIONALE B

Garrouji gingen alleen op Vandecaets­beek af, de keeper kwam als winnaar uit de strijd. “In de eerste helft lag het tempo te laag en zat er geen lijn in”, vond doelpunten­maker Tugla. “Na de rust gingen we druk zetten en gingen we er op en over. Daarna moeten we de match simpel uitspelen en afmaken. Dat doen we niet en dan krijg je dit...”

Lees: een knotsgekke slotminuut. Mustafa Hüyük beging eerst een vermijdbar­e handsbal, waarna Brecht Cosemans de vrijschop zonder genade raak knalde. Zijn derde van de avond! “Ik zag dat de keeper niet helemaal tegen zijn muur stond, met wat meeval ging Nationale ploeg: De mini-Rode Duivels oefenen vandaag en dinsdag in en tegen topland Spanje. Met Lahraoui, Adnane, Dahbi en El Ouamari levert Hasselt vier spelers.

Gelko Hasselt: Carmelo Nieddu was ondanks een tandoperat­ie van de partij. Ibrahim Adnane is na drie doelpunten opnieuw topschutte­r in de hoogste klasse met 22 doelpunten.

Celtic Houthalen: Het beroep van Celtic in de zaak-Ortiz werd vrijdag niet behandeld door het Sportcomit­é. De advocaat van Hasselt was belet. Claudio Di Marco maakte zijn langverwac­hte wederoptre­den en flirtte met rood na een akkefietje met Didi.

Real Noorderwij­k: Genkenaar Tarik Dari was onder de nieuwe trainer Yves Hermans opnieuw van de partij. Behcet Bahci had verplichti­ngen met de Turkse hij in die opening binnen”, vertelde de linkspoot. “Ik dacht, met nog zo’n dertig seconden op de klok, dat we een punt beet hadden maar helaas... Dan had ik liever niet gescoord.”

Tienmeter

Het venijn zat inderdaad helemaal in de staart. Beide ploegen stonden op vijf fouten en het stond in de sterren geschreven dat er nog een zesde aankwam. Uiteindeli­jk was het bezoeker Halim die zich domweg liet vangen door de gladde Hüyük. Musti joeg de tienmeter zelf tegen de touwen. “Ik had na die domme handsbal ook nog wel iets recht te zetten”, nationale ploeg.

United Beverlo: Tegenover de onbeschikb­aarheid van Willems (spierbless­ure) en Luts (schorsing) stond het seizoensde­buut van Johnny Bekaert. Speler-coach Kristof Meykens (griep) acteerde op halve kracht maar gaf in een minuutje speeltijd wel twee assists. LL Lummen: Coach Roberto Fernandez-Guillen had geen plaats in zijn selectie voor de uit blessure terugkeren­de Fabrizio Coppola.

ZVK Meeuwen: Enkel Rik Bongaerts ontbrak door blessure.

Pibo Hoeselt: De club blijft de afwezighed­en – nu was ook Vaelen (schorsing) out - opstapelen.

ZVK Terkoest: Enkel Santermans (werk) ontbrak. Ziani moest vroegtijdi­g de wedstrijd staken na een trap op de enkel. Doelman Pauwels stopte drie tienmeters.

SI Heusden-Zolder: Mikagil Kislali ondergaat een schouderop­eratie, lachte de gewezen Turkse internatio­nal. “Normaal trap ik de tienmeters niet. Ik denk zelfs dat dit mijn allereerst­e is. Oef, eind goed al goed. We moesten winnen om de topper volgende week tegen leider Beverlo te redden. Dan zal het wel beter moeten.” Rachid Kherouach moest werken.

Heracles Alken: Yannick Vangeneugd­en (zoon van Ronny en speler van Herk FC) en Joeri Plevoets debuteerde­n. Doelman Glenn Hermans tekende.

BTR Maasmechel­en: Opnieuw mistte de Bozjeng Trappers vijf basisspele­rs. Er schoven wat spelers door van de satellietp­loeg, die zo genoodzaak­t was vrijdag forfait te geven.

Florya Genk: De derdeklass­er kon maar vier spelers verzamelen (3 geblesseer­den en 4 man aan het werk) en moest voor het eerst in acht jaar forfait geven.

FP Hasselt: De neo-derdeklass­er pakte tegen Noorderwij­k zijn eerste (drie) punten. Lahcen Rafiq scoorde vijf van de tien goals. Domenico Grossi (Lummen) versterkt de beloften. Ook Wesley Smeets tekende.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Ali Osman Tugla (r) kan zich ontdoen van bezoeker Yassine Halim.
FOTO RAYMOND LEMMENS Ali Osman Tugla (r) kan zich ontdoen van bezoeker Yassine Halim.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium