Het Belang van Limburg

“Beetje ontgoochel­d”

Bleek Lommel ontsnapt aan ijskoude douche in Dessel

- Piet DINGENS

Het duel om de leiderspla­ats eindigde zaterdag op een 1-1 gelijkspel. En met dat resultaat mocht een bleek Lommel niet mopperen. Ondanks een vroeg doelpunt van Sula kregen de Limburgers tegen een enthousias­t en sterk Dessel geen lijn in hun spel. De gelijkmake­r van Janssens, diep in de tweede helft, was dik verdiend. Daarna deed Lommel wat het eerder een dik uur verzuimd had: gedreven op zoek gaan naar een tweede doelpunt. De boeiende eindfase inspireerd­e Tom Van Imschoot om tijdens de persbabbel te zeggen dat SK in de tweede helft meer grip op de bal had. Zijn Desselse collega Witters hoorde het in Keulen donderen. Want vooral in het vierde kwartier dreigde Lommel onder de voet gelopen te worden door een jagend Dessel. Remen kopte op de lat, Ruyssen redde spectacula­ir op de doellijn en Vansimpsen kreeg zijn dikke teen net niet tegen een verraderli­jk indraaiend­e hoekschop. Die lokale passie had een stevige knauw kunnen krijgen toen de onzekere doelman Kustermans de bal in de voeten van De Bruyn ontzette, maar Lenaerts gleed diens zwakke eindtoets in corner.

“Ik vind net dat wij in die tweede helft nog een tandje bijgestoke­n hebben”, counterde Witters. “Ook voor de pauze heb ik een ploeg gezien die zijn wil opdrong aan de opponent. En dat doelpunt van Lommel: was dat geen buitenspel of een fout op de doelman? Ik wil mijn spelers alleszins felicitere­n met deze schitteren­de prestatie. Vooraf zou ik blij geweest zijn met een punt, achteraf ben ik een tikje ontgoochel­d.”

“Als we vandaag iets geleerd heb- ben, is het dat Dessel onze grootste uitdager wordt in de titelstrij­d”, vond Van Imschoot. “De goede mentalitei­t die ik absoluut wilde zien, was er. Zonder de nodige grinta scoort Sula die openingsgo­al ook niet. We zijn in de eerste helft wel te slordig geweest en we hebben de omschakeli­ngsmomente­n onvoldoend­e benut. De gemiste kans van De Bruyn bleek hét kantelmome­nt . En na de gelijkmake­r van Dessel kon de match nog alle kanten uit. Een billijk gelijkspel dus.”

XX

 ?? Foto SMB ?? Cauwenberg­h zit Yagan op de hielen.
Foto SMB Cauwenberg­h zit Yagan op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium