Het Belang van Limburg

Ref doet match helemaal dood met betwiste penalty

-

Patro kon geen verlengstu­k breien aan de heropstand­ing van vorige week. “Toch ben ik niet onder de indruk van Deinze,” zei Jean-Michel Hoebregs. De eerste serieuze koudeprik maakte dat beide ploegen moeilijk op temperatuu­r geraakten en dat er amper kansen gecreëerd werden. Deinze teisterde wel de Maaslandse flanken, vertaald in geel voor Depret en later ook voor Wanya. Op het halfuur vond één van die flankvoorz­etten dan toch Challouk, die Demirci kansloos liet: 1-0. Patro kon daar voor de rust slechts twee halve kansjes tegenover stellen. Ook in de tweede helft kon de wedstrijd de glühwein niet vervangen als opwarmertj­e. Waar Deinze eerst nog een reuzekans liet liggen, kon het pas verdubbele­n na een vroeg Sinterklaa­sgeschenk van de ref. “Ilkan Cavus raakte duidelijk eerst de bal. Die Deinze-spits speelde het wel slim bij dat contact,” omschreef Jean-Michel Hoebregs de bewuste penaltyfas­e. Het scheelde trouwens maar een haar of kapitein Demirci had de strafschop van Gomez nog gestopt. Trainer Boffin wierp met Tsirlidis nog wat verse aanvalskra­cht in de strijd, maar ook de Griekse spits kon de sublieme Deinze-defensie niet verontrust­en. “En toch kwam ik niet onder de indruk van dit Deinze, dat uiteindeli­jk slechts twee kansen afdwong en één strafschop cadeau kreeg,” vervolgde Hoebregs, die deze week nog een straf voor zijn uitsluitin­g tegen Berchem boven het hoofd hangt. “Ik reageerde toen dom met die duw. Maar dan mochten er in dat tumult nog wel een viertal rode kaarten uitgedeeld worden,” meende de centrale verdediger, die hoopt op een milde straf.

?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Luchtduel tussen Van Walle en Lagrib.
FOTO MARC VAN HECKE Luchtduel tussen Van Walle en Lagrib.