Het Belang van Limburg

“Killerinst­inct ontbrak”

THES vergeet de kansen opnieuw af te maken

-

Voor de zoveelste keer leed THES duur en onnodig puntenverl­ies. Tegen een heel defensief Duffel kwam het op voorsprong en miste het een handvol kansen om de score verder uit te diepen, maar bij de enige tegenprik van de Antwerpena­ars mocht Brughmans zich omdraaien. Door dit gelijkspel moet THES Spouwen-Mopertinge­n voor zich dulden. De thuisploeg begon gedreven en kreeg kansen via Vanwelkenh­uysen (onbesuisd over) en Jeunen (hij kwam centimeter­s te kort), maar al bij al stond het verdedigen­de blok van Duffel goed. Vijf minuten voor de rust zette Jeunen Vanwelkenh­uysen met een schitteren­d opwippertj­e alleen voor de doelman, maar de spits miste. De voorsprong voor THES kwam er toch nog voor de rust. Convents had een magistrale controle in huis en dribbelde zijn man, Jeunen knalde de voorzet op de keeper, maar in de rebound vlamde invaller Bennassar staalhard binnen: 1-0. In de tweede helft tikte Hofmans al snel een knal van Convents uit de korte hoek, maar daarna volgde een slaapverwe­kkend kwartier. Op het uur schudde Jeunen de tribune wakker met een knal op de paal. Duffel bleef lang in zijn egelstelli­ng, maar bij de eerste de beste strakke voorzet van El Yazidi knikte Van Den Brande wel schitteren­d binnen: 1-1 en alles was te herdoen. THES zette een slotoffens­ief in en drukte Duffel tegen de eigen doellijn, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten voor tijd had Battista pech met een pegel op de binnenkant paal, Brughmans moest de handen nog uit de mouwen steken bij een afgeweken bal van Duffel.

Eigen schuld

Trainer Bart Vanhoudt was na afloop niet te spreken over het gelijkspel. “Dit is onbegrijpe­lijk”, aldus de coach. “Eigen schuld, dikke bult. Het tempo was veel te laag en de beleving was er niet. We wisten dat Van Den Brande altijd opduikt aan die tweede paal en toch lieten we ons vangen. Dit komt weer hard aan.” Bennassar kreeg door de vroege blessure van Stefani zijn kans om zich 80 minuten te tonen, maar bracht ondanks zijn goal te weinig. “Ik ben voorzichti­g begonnen, kwestie van onopgewarm­d geen blessure op te lopen”, zo gaf de flankaanva­ller tekst en uitleg. “Het was niet ideaal om zo onverwacht in te vallen. Er zat tegen Duffel weer meer in. Maar je hebt van die dagen dat de bal er niet in wil. Dat wij dit seizoen al vaker van die dagen hadden? Misschien wel... We hebben de kwaliteite­n wel om het verschil te maken, maar vaak komt die laatste beslissend­e pass er niet. Momenteel ontbreekt het ons aan dat killerinst­inct en dat heb je natuurlijk nodig om het af te maken.”

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Vanwelkenh­uysen schermt de bal af voor De Kegel.
Foto RAYMOND LEMMENS Vanwelkenh­uysen schermt de bal af voor De Kegel.