Het Belang van Limburg

“Er snel nog een sprint uitgeperst”

Arnaud Klein mocht van z'n coach gauw nog meegaan

- Jos CASTERMANS

Toen Daan Weeghmans aanstalten maakte om een late hoekschop te trappen, deed Arnaud Klein van ver teken op z'n coach of hij mocht mee oprukken. “Het mocht. Ik heb er dan nog snel een sprint uitgeperst”, zegt Klein. “Ik geraakte nog net op tijd aan de goal.” Weeghmans stuurde het leer perfect naar de tweede paal en de verdediger van Jeuk, die vorig seizoen nog bij het Waalse Warnant speelde, zette er genadeloos het hoofd tegen: 1-0, de zeer matige pot voetbal kreeg dus toch nog een winnaar mee. De meeste ploegen zijn mekaar waard. Dat is gisteren in Jeuk nog maar eens bewezen. In de eerste helft claimde nummer elf Jeuk een dik halfuur een licht overwicht en na de rust was het nummer twee Bree-Beek dat het nadrukkeli­jkst op zoek ging naar een doelpunt. In de eerste minuut al had Palaia de gasten in een comfortabe­le positie kunnen zetten toen hij voor Hoebrechts opdaagde, maar hij geraakte niet voorbij de plaatselij­ke goalie. Het was de enige noemenswaa­rdige doelkans uit een eerste periode met veel hardnekkig­e duels en een overvloed aan slechte passes.

Na de rust gingen beide teams op hetzelfde elan verder, maar omdat er nog steeds 0-0 op het bord hing bleef het benieuwd uitkijken of er nog iemand zou scoren. Voor Jeuk schoot Vermeulen nipt voorlangs en dat deed ook Cinti aan de overkant. Bree-Beek leek het te gaan halen, maar Hoebrechts haalde knap een goedgerich­t schot van Vanbuel uit de benedenhoe­k en nadien poeierde Niels van dichtbij hard op de hak van een Jeukse verdediger. Uiteindeli­jk haalde Jeuk het.

“Er was wel een zeker evenwicht, maar na onze recente één op negen doet dit toch goed”, verzekerde beslisser Klein. “We hebben eindelijk nog eens de nul gehouden. Dat moet een week of tien - negen om precies te zijn, nvdr - geleden zijn”, stelde z'n coach Peetermans vast. “Onze keeper heeft ons twee keer rechtgehou­den. Eerst toen Palaia voor hem stond en nadien bij dat gestrekt schot van Vanbuel. Het is ook lang geleden dat we thuis nog eens wonnen (derde speeldag, nvdr). Vaak waren we hier de betere ploeg, maar kregen we het mandje vol. We zijn minder naïef gaan voetballen.” Dat het maar een zwakke pot voetbal was, daarvoor had de Jeukse trainer een uitleg. Peetermans: “Voor goed voetbal moet je met twee zijn. Bree-Beek hanteert veel de lange bal. Het was ook een geladen match omdat de ref vaak liet doorspelen, ook bij fouten. Je moet dan oppassen dat de spelers niet gefrustree­rd geraken.”

“Hoe kan je naar zo'n match kijken?”, begon de Breese coach Simons z'n persbabbel. “Op zo'n barslecht veld valt niet te voetballen. En dan verlies je van een tegenstand­er die niet gevoetbald heeft. Het is de tweede week op rij dat we op corner in de tweede zone een kopbalgoal slikken. Dat heeft te maken met concentrat­ie en inzet. Als er nog vijf minuten op de klok staan, moet je een over-mijn-lijk mentalitei­t tonen. Het was weer vaak 'net niet'. Tegen Herk moet dat 'net wel' worden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium