Het Belang van Limburg

“We zijn klaar voor de derby”

- Dirk VUERSTAEK

Melo knokte zich in de slotfase voorbij Bregel en won deze stevige pot voetbal op basis van een sterkere tweede helft verdiend. “Toch ben ik trots op wat de jongens in de eerste helft op de mat brachten”, zei Bregeltrai­ner Eric Viscaal na afloop. “Daar moeten we op verder bouwen. Maar ik ben wel serieus ontgoochel­d in de fase die de beslissend­e treffer vooraf ging. Die aanvaller mocht op links vrij het leer aannemen en voorzetten. Dat zou toch echt niet mogen. Nu ja, die gelijkmake­r van Melo smaakte ook erg zuur hoor. Dat was gewoon buitenspel, niet? Niet alleen de spelers, maar ook de scheids- en de lijnrechte­rs moeten op dit niveau hun verantwoor­delijkheid opnemen. Vorige week werd zo’n fase in ons voordeel gefloten, nu dus in ons nadeel. Om maar te zeggen dat die balans in evenwicht is. Maar goed, wij zijn een voetballen­de ploeg en wij willen er nog een leuk seizoen van maken.”

Bregel kwam nochtans snel op voorsprong in Zonhoven. Na een knappe collectiev­e aanval trof Zevne raak. De geconteste­erde gelijkmake­r werd even later door Withofs tegen de netten geprikt. Na de pauze was Melo de beter voetballen­de ploeg. De thuisploeg zorgde haast voortduren­d voor dreiging maar kon pas in de slotfase de beslissing forceren. Bregel vergat D'Ignazio op links en diens voorzet werd door de hard werkende Asnong tegen de netten getikt.

“Een verdiende zege”, vond Melo trainer Ronny Achten. “Onze eerste helft was nochtans niet al te best. Ons defensief compartime­nt was toen niet scherp genoeg. Maar na de pauze toonden we meer grinta. Op die manier hebben we dus een knappe negen op negen neergezet. We zijn klaar voor de derby, volgend weekend tegen VV.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Petroncian­a werkt Cammalleri tegen de grond.
FOTO SERGE MINTEN Petroncian­a werkt Cammalleri tegen de grond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium