Met een rake kopbal bezorgde

Jeroen

Swennen (foto)

Opitter de drie punten tegen

AC Tervant (2-1). “Welgekomen punten, al speelden we zeker niet onze beste match van het seizoen”, aldus Jeroen Swennen die tot nu drie keer raak trof. “Vorig seizoen maakte ik er in totaal 25. In tweede speel je nu eenmaal tegen betere ploegen en betere verdediger­s en dus krijg je ook minder kansen. Het loopt allemaal wat moeilijker. Ook voor de ploeg”, aldus de spits. "We hebben onze portie blessures en schorsinge­n ook al gehad en ook het geluk stond niet altijd aan onze zijde. We moeten dus blij zijn dat we halverwege de competitie niet op een rechtstree­kse degradatie­plaats staan. We staan nu voor twee moeilijke verplaatsi­ngen maar willen dit jaar toch mooi afsluiten om dan vanaf Nieuwjaar te knallen om zo in tweede te blijven.”

ACHEL VV LUTLOMMEL

Achel maakte na het doelpunt van Dilissen snel gelijk maar moest toch toestaan dat Lutlommel via Eyckens en Di Lorenzo tot 1-3 uitliep. Na de 3-3 tikte Vromans de mogelijke winning goal van Smolders nog uit de winkelhaak.(bs)

3 3

Turkse FC is de sterkste gebleken in de Koerselse derby tegen Stal Sport. Toch liep het niet zo vlot als de uitslag doet vermoeden want pas in de slotfase kon Hakan Bayraktar met twee doelpunten de match definitief beslissen. Turkse FC blijft zo in het spoor van de top vijf. Het eerste kansje was voor Turkse FC maar ook Stal stak snel de neus aan het venster. Bij een ingestudee­rde vrije trap van Stal had Ince eigenlijk moeten scoren maar hij koos voor een voorzet in

ST. ELEN HAMONT '99 1 0

De gemiste strafschop brak de bezoekers zuur op want even later kon een hard werkend Elen via Schoonbroo­dt wél de netten doen trillen. De tweede helft nam Hamont het initiatief en kwam Elen enkele keren goed weg.

MEEUWEN SK LINDELHOEV­EN VV

plaats van een schot. Beide ploegen ondernamen nog enkele pogingen maar de 0-0-ruststand was een logisch gevolg.

De koffie was nog maar net verteerd toen Tamer Albayoglu met

5 0

Een eenvoudige overwinnin­g voor Meeuwen tegen Lindelhoev­en dat met een schot van Jonas Meeus tegen de lat maar één echte kans kreeg. Voor de rust hadden Nijs en Luyten al voor een geruststel­lende voorsprong gezorgd.

RC REPPEL GROTE HEIDE 3 1

Markgraaf verzilverd­e een sterk begin van de bezoekers (0-1). Smeets (een hakje) en Langens (afstandssc­hot) draaiden de rollen om. Vandenberk miste tot tweemaal toe de kans op 2-2. een wereldgoal de score opende. “Vanaf de grote rechthoek verdween de bal mooi in de verste winkelhaak. Het is mijn eerste van het seizoen maar wel een erg mooie”, klonk het bij de linkerwing­er van Turkse FC. Stal moest nu op zoek gaan naar de gelijkmake­r maar geraakte maar zelden in de zestien. Als dat dan toch eens lukte, dan stond de paal (op een schot van Hermans) en keeper Karaoz (reddingen op pogingen van Cuypers en Ince) in de weg. Bijloos en Naeyaert kwamen de

OPITTER FC AC TERVANT 2 1

Belangrijk­e driepunter voor Opitter dat via een listig lobballetj­e van Geebelen de score opende. Een minuut later hing Laenen de bordjes echter al opnieuw gelijk. Iets voor het uur kon Jeroen Swennen met een rake kopbal voor de verdiende winst zorgen.

FC ANADOL N. GRUITRODE

bezoekende aanval nog versterken maar dan was de tijd van Hakan Bayraktar aangebroke­n. In de laatste minuten van de wedstrijd besliste de 41-jarige de match. Eerst gleed hij aan de tweede paal een center in doel en twee minuten voor tijd rondde hij een één-tweetje met het hoofd af: 3-0. “We hebben een slimme wedstrijd gespeeld. Voor één keer kregen we eens geen doelpunten tegen en scoren doen we sowieso altijd. Een verdiende overwinnin­g na een partij waarin ook Stal zijn kans ging. We komen nu in de buurt van de top vijf. Ondanks onze beperkte kern willen we meedoen voor die bovenste plaatsen.” Jef Cuypers, stuitte dus tot twee keer toe op Karaoz maar legde zich wel sportief neer bij de nederlaag. “Het waren mooie reddingen van de keeper. De twee ploegen loerden op de counter. Ons eerste halfuur was goed maar daarna waren zij net iets scherper en gretiger in de duels. Zij scoorden driemaal en bij ons was het

enkele keren net niet.”

2 1

In een pittige wedstrijd wist een sterk Anadol verdiend de punten thuis te houden. Ozturk en Baeten brachten de thuisploeg 2-0 voor. Andere kansen werden gemist waardoor het nog een beetje spannend werd na de aansluitin­g van Vanderstee­gen. FL. PAAL

FC EKSEL A

Na een magere eerste helft klom Eksel op het uur op voorsprong met een geslaagde omhaal van Bertrands. Toen Alaerts vanop de stip gelijkmaak­te, leek Paal op weg naar een punt. Op randje buitenspel maakte De Pachter alsnog de fel geconteste­erde winning goal.