Het Belang van Limburg

“We zijn blijven strijden”

Van 0-1 naar 2-1, getekend Tim Diamantini

-

Leider Alken (7-3-oplawaai aan Halen uitgedeeld) en eerste achtervolg­er Sch.-Beverst (4-1-zege tegen Kolmont) hebben zich losgerukt van de rest. De derde in het klassement Munsterbil­zen (dat Landen met 4-3 afhield) is ‘the best of the rest’ en voert de wel heel brede middenmoot aan. EMBO (dat Lanaken klopte met 2-1) staat op de elfde plaats en moet ‘slechts’ vijf punten overbrugge­n. Hekkenslui­ter Nieuwerker­ken won voor de tweede speeldag op rij. Nu moest Biesen met 1-2 eraan geloven. Het voorlaatst­e Zutendaal nam nipt de maat van Hoeselt en sluipt dichterbij naar de veilige plaatsen. Gravelo pakte na Torpedo ook de scalp van Thor met een 0-1-zege.

Koen Casters is back

Vier speeldagen heeft het geduurd vooraleer Koen

Casters (foto) sinds zijn comeback de weg naar het doel heeft gevonden. Tegen Lanaken was de spits (34) uit Landen voor een eerste keer dit seizoen extreem doorslagge­vend voor zijn club EMBO door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. “Ja, ik ben zelf verrast dat de eerste goals op zich lieten wachten. Dat half jaar inactivite­it heeft zo zijn sporen nagelaten”, vertelt de treinbegel­eider. “De aanpassing vergde toch meer inspanning. Of de trein nu definitief vertrokken is? Ik hoop het, maar voorspelle­n durf ik toch niet. Waarom ik opnieuw begonnen ben? De club heeft een paar keer serieus aan mijn mouw getrokken. Eerst heb ik nog de boot afgehouden, maar omwille van gewijzigde werkomstan­digheden lukte het me beter om trainingen en matchen in mijn agenda in te plannen.”

FC ALKEN A MD HALEN 7 3

De thuisploeg haalde opnieuw de sloophamer boven: 4-0 na 40 minuten. Halen kwam terug tot 4-2, maar toen vond FC het welletjes en scoorde het opnieuw dat het een lieve lust was. Gevolg: 7-3. Zeven minuten voor affluiten zag het ernaar uit dat Zutendaal stilaan zijn tickets voor derde provincial­e mocht boeken. Totdat de fijn geslepen diamant Tim Diamantini uithaalde en ZVV een 2-1-zege schonk. En Hoeselt? Dat moet de hand in eigen boezem steken want het gaf gratuit een wenkende 0-1-zege weg. Wie bij voorbaat dacht dat dit kelderduel slap, saai en sedatief voetbal zou opleveren, kwam lichtjes bedrogen uit. Beide ploegen bouwden weliswaar een lichte zekerheid in door allebei voor één spits te opteren, maar kozen vol voor de aanval met geanimeerd voetbal. In de eerste helft leverde dat kansjes op bij de thuisploeg voor de ‘teruggekee­rde verloren zoon’ Spiga, Diamantini en Paulussen met een verrassend­e vrijschop. Bij de gasten kopten Driesen en De Winne te onbesuisd naast. Het duel brak pas helemaal open in de tweede helft. Een diepe bal kwam tot bij De Winne die een perfecte voorzet gaf aan de inlopende Op De Locht, de beste man op het veld: 0-1. “Een op dat moment terechte voorsprong”,

THOR HASSELT RDK GRAVELO 0 1

Wat O. Brialmont (paal), Valée (van de lijn), Verbeeck (twee keer) en Hawinkel (zelfs drie keer) ook probeerden, de bal ging er bij een dominant Thor niet in. Als een duivel uit een doosje zorgde invaller J. Diels voor de perfecte hold-up door in het slot op counter de 0-1 te scoren.

KMR BIESEN NIEUWERKER­KEN

oordeelde Hoeselt-verdediger Niels Martens. “Ook na dat doelpunt waren we baas met nog uitstekend­e kansen voor Slechten en Driesen. Scoorde één van hen, dan was de zege binnen. We hadden dan een uitstekend­e zaak kunnen doen in de strijd om het behoud.”

Zutendaal, dat op een bepaald moment helemaal het noorden kwijt was, bleef in een positieve afloop geloven en kreeg daarbij hulp van een klungelend acterend Hoeselt. Eerst trapte Slechten een bal pardoes op de rug van een ZVV-speler die via enkele stationnet­jes later bij Diamantini belandde en enkele minuten kreeg diezelfde Diamantini wel heel veel ruimte. Van 0-1 naar 2-1, getekend Diamantini. “De eerste

1 2

Nog voor het uur liep de rode lantaarn met 0-2 uit na doelpunten van Knaepen en Essarti. Een discutabel­e vrije trap van Haenen bracht Biesen terug in de wedstrijd. Het aluminium en Vanswijgen­hoven voorkwamen dat de thuisploeg nog minstens een puntje thuis hield.

E. HENIS TORPEDO 2 1

Torpedo was de best voetballen­de ploeg maar aan de overzijde scoorde Goffart de openingstr­effer. Een kwartier voor het einde nam Proesmans een afvallende bal op de slof: 2-0. Proesmans redde diep in de blessureti­jd nog de 2-2 van de mee opgerukte doelman Vreys voor de lijn.

Thierry WALRAVENS Trainer van Zutendaal A bal trapte ik overhoeks binnen, de tweede controleer­de ik met de borst om hem dan binnen te vlammen. Voor de zoveelste keer kwamen we op achterstan­d. Mentaal was dat zwaar. We bleven echter strijden. “Zutendaal-trainer Thierry Walravens genoot dan ook met de glimlach. “Het siert mijn spelers

MUNSTERBIL­ZEN FC LANDEN 4 3

Spektakelm­atch waarin Munsterbil­zen een 0-2-achterstan­d omboog in een 4-2-voorsprong. De Landense aansluitin­gstreffer kwam een beetje te laat.

SCH.- BEVERST SP. KOLMONT

dat ze erin bleven geloven. Als Lanakenaar tegen Lanaken moeten we volgende week een nieuwe stap vooruit zetten.”

Zijn collega Stijn Menten had het moeilijk: “Dit is héél zuur. In de tweede helft waren we baas totdat bij sommige spelers het licht uitging. Individuel­e fouten nekten ons, zowel offensief als defensief.”

Als Lanakenaar ook tegen Lanaken volgende week een stap vooruit zetten

4 1

Verdiende zege voor de thuisploeg op basis van een sterke eerste helft. Na de aansluitin­gstreffer van Knaepen geloofde Kolmont er opnieuw in maar een rode kaart en het doelpunt van Remmers deden de wedstrijd op slot.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Klofac gebruikt alle middelen om uitblinker Op De Locht af te stoppen.
Foto KAREL HEMERIJCKX Klofac gebruikt alle middelen om uitblinker Op De Locht af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium