Het Belang van Limburg

“Ik speel op een wolkje”

- Eddy STIENISSEN

Genk VV heeft het burentreff­en tegen Boxberg met overtuigen­de cijfers over de streep getrokken. Grote uitblinker was Wietse Lenaerts die met twee treffers én twee assists voor spitsbroed­er Cederic Kochen de gastheren haast in zijn eentje uittelde. Vooral in de aanvangsfa­se kroop doelman Kowalewski op pogingen van C. Valori en Sarcinella (paal) door het oog van de naald. Tijd meteen voor Lenaerts om zijn duivels te ontbinden. Eerst wist Karakaya de meubels nog te redden maar halverwege de eerste speelhelft kon Kochen een nieuwe voorzet van de kwieke aanvaller wél benutten: 0-1 en meteen ook de ruststand.

Toen Kochen en Lenaerts himself rond het uur de 0-3 op het bord brachten, leken de Genkse schaapjes op het droge. “Toen hebben we echter laten zien dat we toch nog een strijdersh­art hebben”,

Fabio BATTISTA aldus de lokale draaischij­f Fabio Battista. “En de kansen waren er. Niet eentje maar een pak. Maar toen werd nog eens overduidel­ijk waarom we in de onderste regionen geparkeerd staan. Dit seizoen wil het voor doel gewoon niet lukken. Pech en het opstappen van een aantal ‘aanwinsten’ voorspelle­n niet veel goeds maar we begraven de strijdbijl niet.” “Dit is een belangrijk­e zege”, zo genoot uitblinker Wietse Lenaerts aan de overkant. “Na de 1-3 was er even paniek maar eigenlijk was die voor niets nodig. Zelf voetbal ik momenteel op een wolkje. Zeven goals en evenveel assists in zes matchen. Niet slecht he ...”

We begraven de strijdbijl zeker nog niet

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Battista ontwijkt een sliding van Muyzers.
Foto JEFFREY GAENS Battista ontwijkt een sliding van Muyzers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium