Het Belang van Limburg

Goele Truyers is in goede conditie

- Yvan JANSSENS

Goele Truyers bewees in haar eerste optreden deze winter in Limburg over een perfecte conditie te beschikken. In zeer druilerige omstandigh­eden domineerde de 25-jarige Limburgse het hele deelnemers­veld. Ook de 39-jarige Steven Heemskerk, als master actief bij de seniors, blonk naar goede traditie weer uit. De atleet van ATLA won opnieuw met overtuigin­g de wedstrijd bij de seniors. Goele Truyers liep van bij de start, samen met Sigrid Vanden Bempt aan de leiding, maar dat duurde niet lang. “Zonder een versnellin­g te plaatsen kon ik afstand nemen van Sigrid en won ik met overtuigin­g de cross.” Voor Goele Truyers was deze veldloop een tussendoor­tje. Over haar programma heeft zij duidelijk al nagedacht. “Naast het Limburgs kampioensc­hap is dit is mijn enige Limburgse veldloop die ik zal lopen. De CrossCup en het Belgisch kampioensc­hap krijgen voorrang.” Ook Steven Heemskerk loopt momenteel op een wolk. “Het ging vlot vandaag. Al in de tweede ronde kon ik afstand nemen van de concurrent­ie. Deze overwinnin­g is heel speciaal. Op mijn 39ste verjaardag winnen is toch wel heel speciaal.” Ook voor Heemskerk is zijn programma loodzwaar. “Ik wil naast het LCC ook graag winnen bij de Masters in de CrossCup. Daarom twijfel ik nog aan een deelname aan het Limburgs kampioensc­hap.

Suzy Tyskens

Bij de master won Suzy Tyskens eveneens overtuigen­d. “Na het afhaken van Isabella Sluijsmans heb ik nu een nieuwe concurrent­e. Ik zal ervoor moeten knokken met Elly Verhoeven van DALO.” Naast deze twee iconen van de Limburgse atletiek presteerde de Limburgse jeugd ook op een hoog niveau.

Bij de juniors blijft de tweeling Neyens nog altijd de toon aangeven. In Bree bleef Jef baas boven baas en versloeg zijn broer Jan en alle andere concurrent­en. “Dit is geen revanche op mijn broer, maar het zal wel een familiale strijd worden voor de eindzege.” Bij de kadetten blinkt Lore Camps (AVT) uit, met winst in Bree. ““Ik ga mijn best doen, maar of ik voor de winst in het LCC kan gaan weet ik niet, omdat ik ook de CrossCup loop. Maar ook Fien Peusens geeft zich niet gewonnen. Ondanks mijn twee opeenvolge­nde tweede plaatsen achter Lore Camps ga ik nog steeds voor de eindoverwi­nning in het LCC. Al start ik ook in Hannuit in de CrossCup en op het BK.”

Locatiepro­blemen

Tot slot wil voorzitter Maesen nog de aandacht trekken op de locatiepro­blemen van zijn club: “Ik hoop van harte dat het stadsbestu­ur snel werk gaat maken van een sportcampu­s in Bree. De eerste plannen dateren al van 1989. Voor de stad Bree zou dat een opportunit­eit zijn voor de schoolspor­ten, de sportclubs en de recreanten.

Voor onze club zou dat een zegen zijn, zeker als er naast een piste ook nog ruimte gecreëerd zou worden voor veldlopen.”

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ?? Goele Truyers.
FOTO MICHEL STEENSELS Goele Truyers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium