Het Belang van Limburg

“Dat gevoel van ‘iedereen zorgt voor iedereen’ is het belangrijk­ste”

Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems maken zich op voor ‘Music for Life’

- Raymond DE CONDÉ

Op 18 december begint de Warmste Week en beginnen de drie StuBru-presentato­ren Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems aan hun ‘Music for Life’-marathon in domein Puyenbroec­k. “Het is loodzwaar maar het voelt niet zo,” weet Linde Merckpoel, die voor de vijfde keer plaatjes gaat draaien voor meer dan duizend goede doelen. “Vermoeidhe­id en kou zijn die week onze grootste vijanden.”

Niettemin kijken ze er alle drie naar uit.

Eva De Roo , die aan haar derde ‘Music for Life’ zal beginnen: “Het is een eer om dit te mogen doen. Het eerste jaar kwam er iemand naar me toe die een T-shirt droeg met alle namen van presentato­ren uit de afgelopen edities. Ik was zo fier om mijn naam daartussen te kunnen zetten. We zitten op een idyllische locatie in the middle of nowhere, met een studio op het water tussen de eendjes en de ganzen. We krijgen een boot om ons van de studio naar ons bed te brengen.”

Bram Willems, die er voor de tweede keer bij is: “De badkamer is zowat de enige plek waar het echt warm is dankzij een warme douche.”

Hoe ziet de werkverdel­ing eruit?

Linde: “Die ligt van tevoren vast want dat is mentaal superbelan­grijk. We werken volgens een roterend systeem. Dan weet je: na dit blok van drie uur kan ik wat slapen. Op de duur grijp je elk klein moment aan om te kunnen slapen.”

Bram: “We doen elk twee nachten. Dat betekent dat je dan pas om 6 uur naar bed kan. Om 12 uur ben je alweer bezig.”

Eva: “In tien minuten tijd schakelt je lichaam dan over van megaadrena­line naar heerlijke rust.”

Vorig jaar werd een recordbedr­ag van 7.802.913 euro bijeengebr­acht. Willen jullie dit jaar nog beter doen?

Bram: “De Koning Boudewijns­tichting beheert die geldstrome­n. Zij hebben een team dat contact opneemt met de duizenden die acties opzetten. Wij zijn niet bezig met de bedragen.”

Linde: “Vanmorgen zat onze mailbox alweer vol met acties. Het belangrijk­ste is dat wij via de radio het gevoel creëren van ‘iedereen zorgt voor iedereen’.”

Eva: “Het is ook de ideale manier om allerlei vzw’s die mooie dingen doen naambekend­heid te geven. Zoals de vzw Bednet, die ervoor zorgt dat kinderen die tijdelijk niet naar school kunnen, van thuis uit via Skype de les live kunnen volgen. “

Linde: “In Edegem is er een vzw die leerkracht­en heeft gevonden die gratis bijlessen geven aan kwetsbare jongeren.” Bram: “‘Music for Life’ heeft ook naambekend­heid gegeven aan ziektes zoals ALS, die tevoren nauwelijks bekend waren.”

Welke artiesten komen liveconcer­ten geven in The Flame ?

Eva: “Allemaal groepen die het Sportpalei­s zouden kunnen vullen - of dat al gedaan hebben: achtereenv­olgens Royal Blood (maandag), Arsenal (dinsdag), Lil’ Kleine & Boef (woensdag), Oscar and the Wolf (donderdag), Franz Ferdinand (vrijdag) en Coely (zaterdag). De ticketverk­oop begint maandag op de site van StuBru.”

Linde: “We zijn ook blij met de Jingle Bal van Philippe Geubels, een muzikale kerstbal waarop Philippe ‘Jingle Bells’ zingt. Te koop voor 5 euro.”

Bram: “En Brahim gaat zich verkleden als Plakman. Hij gaat voor MNM rondtrekke­n in een kostuum waar geld aan blijft plakken. Hij is nogal groot en fors. Er is redelijk wat plaats om hem met eurobiljet­ten vol te plakken.” X ‘Music for Life’ vanaf 18 t.e.m. 24 december 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmstew­eek.be en live op Eén, Eén+ en Canvas

 ?? FOTO VRT ?? Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo beginnen op 18 december aan De Warmste Week.
FOTO VRT Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo beginnen op 18 december aan De Warmste Week.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium